Πρόσκληση: nZEB Roadshow Ευρωπαϊκό έργο Horizon2020

Μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα στο Ναύπλιο, το ΕΙΠΑΚ συνεχίζει τη διαδρομή στις ελληνικές πόλεις, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου n ZEB Roadshow, με μια νέα σειρά από δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους αλλά και εξειδικευμένα εργαστήρια για μηχανικούς και τεχνικούς σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας, αυτή τη φορά στα Τρίκαλα στις 24 –28 Νοεμβρίου 2021  με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε σχολεία της πόλης καθώς και στο GiSeMi HUB, στο Μουσείο Τσιτσάνη και στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Όλο το πλέγμα των εργαστηρίων για ειδικούς αλλά και των εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να έρθει το ευρύ κοινό όλων των ηλικιών σε επαφή με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, μέσω διαφόρων δράσεων που λαμβάνουν χώρασε κάθε πόλη σταθμό. Ακόμη επιχειρείται μέσω των νέου τύπου εργαστηρίων η εξοικείωση των μηχανικών και των τεχνικών όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται με την ενέργεια με την νέα εποχή των κατασκευών και τον μοναδικά ασφαλή τρόπο να σχεδιάζεται, να υλοποιείται και να πιστοποιείται ένα σωστό κτίριο nΖΕΒ. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν στους αντίστοιχους χώρoυς εκθέσεις υλικών και συστημάτων από καταξιωμένες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και πρακτικές επιδείξεις και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις στην πόλη των Τρικάλων ξεχωρίζει την Παρασκευή το απόγευμα στο Μουσείο Β. Τσιτσάνης η τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Φοιτητών για την ανακαίνιση μιας αγροτικής αποθήκης σύμφωνα με το Πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου και την μετατροπή της σε κόμβο φιλοξενίας νεοφυών επιχειρήσεων.

Είτε είστε λοιπόν μηχανικός ή τεχνικός στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και της Θεσσαλίας ή απλά  κάτοικος της περιοχής και έχετε την περιέργεια να μάθετε τι είναι το κτίριο n ΖΕΒ, σας καλούμε να συμμετάσχετε σε όποια από τις εκδηλώσεις κρίνετε ότι θα έχει ενδιαφέρον για εσάς ή για τα παιδιά σας. Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΕΙΠΑΚ θα είναι εκεί πρόθυμα για συζήτηση, ενημέρωση, κατάρτιση και παιχνίδια.

Back to top
elΕλληνικά