Το ΤΕΕ γιόρτασε τα 70 χρόνια δραστηριότητας στη Θεσσαλία

Σε μια επίσημη και εορταστική εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκε το λεύκωμα που εξέδωσε για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, γιορτάστηκε η σημαντική αυτή επέτειος για το ΤΕΕ και πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Βαρνάς», με την τιμητική παρουσία εκπροσώπων της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, εκπροσώπων των χορηγών της έκδοσης και πλήθους μελών.

Ο πρόεδρος του τμήματος, Νίκος Παπαγεωργίου, αφού καλωσόρισε θερμά τους παριστάμενους στην εκδήλωση και ευχήθηκε «Καλή Χρονιά», ανέφερε πως 2020 ξεκινάει αισιόδοξα για τον κλάδο των μηχανικών αλλά και για την Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει την πρόταση του ΤΕΕ και του Προέδρου, Γιώργου Στασινού για τον ψηφιακό χάρτη. Ανοίγει ο δρόμος των επενδύσεων, μειώνεται η φορολογία, γίνεται ουσιαστική δουλειά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και των έργων εξοικονόμησης ενέργειας.

Το 2020 αποτελεί σταθμό για το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς σηματοδοτεί τα 70 χρόνια ζωής και δυναμικής παρουσίας του φορέα στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Θεσσαλίας. Επτά δεκαετίες γνώσης, έρευνας, μελέτης και προσφοράς των Θεσσαλών μηχανικών συνθέτουν το πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο του ΤΕΕ, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή πορεία των πόλεων και τη δημιουργική ανέλιξη των ανθρώπων της περιοχής.

Μιλώντας για το λεύκωμα, τόνισε πως αναδεικνύει τα 70 χρόνια δράσης αλλά και τη μεγάλη κληρονομιά και παρακαταθήκη του φορέα για τις επόμενες γενιές. Αποτελεί ταυτόχρονα και τη διαβεβαίωση πως το ΤΕΕ συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή να οραματίζεται και να διαμορφώνει τη Θεσσαλία του μέλλοντος. Στόχος για την τρέχουσα θητεία είναι η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης, προς όφελος των Θεσσαλών πολιτών.

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης ακολούθως έκανε μια σύντομη παρουσίαση του επετειακού λευκώματος, που δομείται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζεται η εξέλιξη του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις λειτουργίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των ανά την Ελλάδα παραρτημάτων του, ενώ παρατίθενται και βασικά ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση και λειτουργία του κεντρικού φορέα. Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάζονται τα ιστορικά βήματα του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, από την ίδρυσή του μέχρι και τις αρχές του 2020, χρονιά-ορόσημο, καθώς ο φορέας συμπληρώνει επτά δεκαετίες δράσης και προσφοράς στην ανάπτυξη της χώρας. Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζονται, ονομαστικά, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, της Αντιπροσωπείας και των οργάνων του ΤΕΕ-ΤΚΔΘ από την ίδρυσή του μέχρι και τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2019.

Η αρχειακή έρευνα και σύνταξη κειμένων έγιναν από τον Ηλία Δημακόπουλο, αναπληρωτή προϊστάμενο των υπηρεσιών του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ και τη Μαρία Μίχου, δημοσιογράφο. Ο σχεδιασμός και η καλλιτεχνική επιμέλεια έγιναν από τη Βασιλική Βελλή, γραφίστα, ενώ τη σύγχρονη φωτογράφηση ανέλαβε και επιμελήθηκε η Βίκυ Παπαγγελή, φωτογράφος. Την εποπτεία οργάνωσης και παραγωγής του λευκώματος για τα 70 χρόνια του ΤΕΕ-Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας είχε η AGG ΕΠΕ, η εκτύπωση – βιβλιοδεσία έγινε από την “Αφοί Λ. Ακριτίδη ΟΕ”, με εκδότη το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στην εκδήλωση παρέστη εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας, Βασίλειος Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης Πόλης και τέως πρόεδρος ΤΕΕ, Ντίνος Διαμάντος, η Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος και οι πρώην πρόεδροι του ΤΕΕ Λάμπρος Μόσιαλος, Διονύσης Λιβέρης, Κωνσταντίνος Μέγας, Πέτρος Ηλιάδης.

Back to top
elΕλληνικά