Στις «επάλξεις» τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού των Μηχανικών τα μέλη του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας

  • Συμμετείχαν σε κλιμάκια ελέγχων σε δημοτικά κτίρια και κτίσματα

Επιτόπιους ελέγχους και αυτοψίες σε κτίρια και κτίσματα στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας, Λάρισας, Τρικάλων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας, καθώς και στους οικισμούς που επλήγησαν από τον σεισμό πραγματοποίησαν μηχανικοί του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας. Τα μέλη του τμήματος εντάχθηκαν σε κλιμάκια που στελεχώθηκαν από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων.

Αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12.16 το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Μαρτίου 2021, η διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας έθεσαν μηχανικούς-μέλη του Τμήματος στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και των Δήμων που επλήγησαν, προκειμένου να συνδράμουν στις διαδικασίες ελέγχων και αυτοψιών.

Τα μικτά κλιμάκια πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, ελέγχους -με τη διαδικασία της ταχείας αυτοψίας- σε δημοτικά κτίρια και χώρους συναθροίσεων, εκκλησίες και σχολεία. Αύριο, Παρασκευή, θα συνεχιστεί η εθελοντική συμμετοχή μηχανικών του ΤΕΕ-ΚΔΘ στα κλιμάκια ελέγχων.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα έχει οριστεί από την Unesco ως Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού των Μηχανικών -και οι μηχανικοί του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας τίμησαν την επέτειο στις «επάλξεις».

Back to top
elΕλληνικά