Επίσκεψη προέδρου ΟΝΝΕΔ στο ΤΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με κλιμάκιο του ΤΕΕ είχε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Δέρβος Κώστας, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, στα γραφεία του ΤΕΕ Π.Τ. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας.

Κατά τη συζήτηση που διεξάχθηκε, τονίστηκε πως ο κλάδος που έχει χτυπηθεί περισσότερο μέσα στην κρίση είναι αυτός των μηχανικών. Συγκεκριμένα, μείωση 60% έχει σημειωθεί στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία στον κλάδο των κατασκευών την περίοδο 2009-2015 στην Θεσσαλία, ενώ την αντίστοιχη περίοδο οι οικοδομικές άδειες σημείωσαν μείωση κατά 83%. Οι νέοι μηχανικοί είναι οι νέοι που έχουν βιώσει την κρίση χειρότερα από όλους. Εκτέθηκαν εκτενέστερα τα προβλήματα  των νέων μηχανικών και πιο εξειδικευμένα το brain drain. ΄Δυστυχώς, διαπίστωσε ο πρόεδρος του τμήματος, οι περισσότεροι νέοι μηχανικοί βρίσκουν διέξοδο στο εξωτερικό. Είναι κρίμα να επενδύουν οικογένειες ποσά άνω των 100.000 € για τις σπουδές των παιδιών τους και αυτό να το καρπώνονται ξένες οικονομίες. Είναι επιτακτική και εθνική ανάγκη η αντιστροφή αυτού του κλίματος.΄

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Παπαγεωργίου Νικόλαος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Π.Τ. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, ο Γερογιάννης Βασίλειος, μέλος της ΔΕ, τα μέλη της Αντιπροσωπείας του τμήματος Κέλλας Αχιλλέας, Μαρκατάς Ιωάννης, Γκερλιώτου Ευταξία, Τζάγκας Δημήτριος (πρόεδρος ΠΣΔΜ-Η), ο Παληός Χρήστος, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ και ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Βούλγαρης Γεώργιος.

Back to top
elΕλληνικά