Επίσκεψη Δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, στο ΤΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ επισκέφθηκε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», κ. Απόστολος Καλογιάννης, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξής του. Ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής παρουσίασαν τις προτάσεις του ΤΕΕ που, εάν εφαρμοστούν, θα συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.

Ο πρόεδρος, Νίκος Παπαγεωργίου, καλωσορίζοντας τον δήμαρχο, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και αναφέρθηκε διεξοδικά στις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, χρησιμοποιώντας την δυνατότητα που της δίνει ο νόμος περί ανταποδοτικών τελών, ως κίνητρα για επενδύσεις, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την αειφόρο ανάπτυξη και την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, την ασφάλεια των πολιτών.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της προηγούμενης θητείας του και παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής της παράταξής του, η οποία θέτει ως προτεραιότητα την πόλη και τους πολίτες και έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής και ανθρώπινης πόλης, με υποδομές και ευκαιρίες, που σέβεται το περιβάλλον και διευκολύνει την επιχειρηματικότητα. Ευχήθηκε η συνεργασία με το ΤΕΕ να αποκτήσει στο εξής ουσιαστικότερο χαρακτήρα, αφήνοντας πίσω τις πολώσεις και αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, καθώς υπάρχει πεδίο ειλικρινούς και δημιουργικής συνεργασίας για αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία θίχτηκαν, εν ολίγοις, από τα μέλη του ΤΕΕ και από τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης, ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τα δημόσια έργα, οι μελέτες, οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, η ενεργειακή και αντισεισμική θωράκιση των δημοσίων κτιρίων, οι «έξυπνες πόλεις», η διάσωση του αρχιτεκτονικού πλούτου της Λάρισας, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αναπτυξιακά και εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αστέριος Νάρης, Γενικός Γραμματέας και οι Βασίλης Γερογιάννης, Γιώργος Γκόγκος, Παναγιώτης Πάλλας, Γιάννης Παναγιώτου, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ο Δημήτρης Στραφιώτης, πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του τμήματος. Τις θέσεις τους εξέφρασαν και οι πρόεδροι των κλαδικών συλλόγων του τμήματος, Κώστα Παπαδημητρίου (Αρχιτεκτόνων), Γιάννης Μαρκατάς, (Πολιτικών), Θανάσης Γκατζιός (Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων), Κώστας Παπαμαργαρίτης (Χημικών), Λουκία Παρασκευοπούλου (Α/πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ), Παντελής Γκλιάος (Α/πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Ν. Λάρισας).

Τον δήμαρχο συνόδευαν ο Δημήτρης Τάχος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων, ο Γιώργος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο Δημήτρης Μαβίδης, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Αστικής Ανάπτυξης, ο Νίκος Καλτσάς, πρόεδρος του ΔΩΛ, ο Ντίνος Διαμάντος, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, οι Απόστολος Πέκας, Ελένη Κολούσιου, Ζωή Φωτάκη και άλλοι υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Back to top
elΕλληνικά