Συνέδριο ΠΕΔ για την αξιοποίηση του Πηνειού

Τη διεξαγωγή Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Πηνειός Ποταμός: Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία», διοργανώνει στις 2-3 Νοεμβρίου η ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Inperial.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ Μαγνησίας και το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Στο συνέδριο θα αναλυθούν όλες οι προοπτικές αξιοποίησης του Πηνειού αλλά όλες οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βοηθηθεί η Θεσσαλία στο σύνολό της.

Στην διάρκεια Συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΕΔ για το συνέδριο αλλά και την αξιοποίηση των συμπερασμάτων του μίλησαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, η Πρόεδρος του Συνεδρίου και επικεφαλής Μείζονος στο Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, o Αντιπεριφερειάχης Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου και η Νάνσυ Καπούλα πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Στο συνέδριο αναμένεται να προταθούν πολιτικές οι οποίες θα οδηγήσουν με ασφάλεια το υδάτινο μέλλον της Θεσσαλίας με κύρια χαρακτηριστικά την ορθή διαχείρισή του και την αξιοποίηση του.

Θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι οι εξής:

1)      Ιστορική εξέλιξη του οικοσυστήματος του Πηνειού

2)      Υδάτινο σύστημα Πηνειού Ποταμού

3)      Οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της θεσσαλικής πεδιάδας- Ο αναγκαίος ρόλος του νερού.

4)      Πηνειός ποταμός και αστικό/ αγροτικό περιβάλλον

5)      Τέχνες και πολιτισμός

6)      Πολιτική και διοίκηση

7)      Καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη

Θα υπάρξουν συνολικά 75 εισηγήσεις στο συνέδριο.

Πηγή: Larissanet.gr

Back to top
elΕλληνικά