Πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας

Αξιότιμα Μέλη του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας,

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμα του Μηχανικού έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα. Όλοι μας ήρθαμε αντιμέτωποι με απανωτές κρίσεις οι οποίες ομολογουμένως δυσχέραναν το ήδη επίμοχθο έργο μας. Η 10ετής οικονομική κρίση, η κρίση της πανδημίας, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Συγκυρίες και προκλήσεις που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά μας. 

Ωστόσο, οι Μηχανικοί, με επιμονή και θέληση αποδείξαμε πως μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το έργο μας παρά τις αντίξοες συνθήκες που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Και εδώ θέλω να τονίσω ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς/επαγγελματίες του τεχνικού κόσμου γι’ αυτή την συνεχή προσπάθεια.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το επάγγελμα του Μηχανικού απαιτεί αφοσίωση και ακλόνητη θέληση για διαρκή εξέλιξη. Δουλειά μας είναι να δίνουμε λύσεις. Λύσεις, που διευκολύνουν την ανάπτυξη και βελτιώνουν τις συνθήκες της ζωής όλων. Στο ΤΕΕ το γνωρίζουμε πολύ καλά για αυτό το λόγο δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επιτελούμε την αποστολή μας μας θέτοντας υψηλούς στόχους με γνώμονα πάντα την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών τεχνικών λύσεων. 

Η γιορτή του Πάσχα σηματοδοτεί την Ανά(σ)ταση. Και η ανάταση μιας κοινωνίας έρχεται έρχεται με αναπτυξιακό έργο. Σε αυτή την προσπάθεια, όλοι εμείς -ο Τεχνικός Κόσμος- έχουμε πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε. Μπροστά μας έχουμε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για τον κλάδο και το επάγγελμά μας. Ευκαιρίες που οφείλουμε να αδράξουμε και να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και του επαγγέλματός μας. 

Από την πλευρά μας, στο Τεχνικό Επιμελητήριο, καθημερινά δίνουμε μάχες για να βελτιώσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελούμε το έργο μας και για να αναδείξουμε το ρόλο του Μηχανικού στην κοινωνία και την κρίσιμη συμβολή του στην ανάπτυξη. Με τη στήριξή σας, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη και αποφασιστικότητα με καίριες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες. 

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής και του ανθρώπινου δυναμικού του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, εύχομαι σε όλες και σε όλους σας καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και δύναμη. 

Χρόνια Πολλά!

Ο Πρόεδρος,

Νίκος Παπαγεωργίου

 

Back to top
elΕλληνικά