«Από το αγρόκτημα στο πιάτο» – Διαδικτυακή εκδήλωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Europe Direct

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Europe Direct σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη  διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα «Από το αγρόκτημα στο πιάτο – Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία – περιβάλλον» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  21 Απριλίου 2021 και ώρα 12.00-13.30.

Θα παρουσιαστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της στρατηγικής της ΕΕ «από το αγρόκτημα στο πιάτο» που επιδιώκει:

  • μείωση κατά 50 % της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων και του κινδύνου που συνδέεται με αυτά και κατά 50 % της χρήσης των πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων έως το 2030·
  • μείωση των απωλειών θρεπτικών ουσιών τουλάχιστον κατά 50 %, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει υποβάθμιση της γονιμότητας του εδάφους. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η χρήση λιπασμάτων τουλάχιστον κατά 20 % έως το 2030·
  • μείωση κατά 50 % των πωλήσεων αντιμικροβιακών φαρμάκων για τα εκτρεφόμενα ζώα και τις υδατοκαλλιέργειες έως το 2030·
  • αύξηση των εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας έως το 25 % της γεωργικής γης έως το 2030.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση στο you tube και στο f/b επιλέγοντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία - περιβάλλον - facebook
Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία - περιβάλλον - youtube