ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α/ΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

11. Βασίλειος Τσιώνας

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
ΜΒΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ελεύθερος Επαγγελματίας

Βιογραφικό

Ο Βασίλειος Τσιώνας είναι ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.
Γεννήθηκε το 1981 στην Καρδίτσα και σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός στο ΕΜΠ και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA)
Είναι μάχιμος μηχανικός και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο κλάδο των μελετών και των κατασκευών ιδιωτικών έργων (οικοδομικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας «ΤΣΙΩΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» που διαθέτει στην Καρδίτσα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του, τον Αναστάσιο Τσιώνα – πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ, την Καλλιόπη (Πιπίτσα) Φιλίππου Τσιώνα – Αρχιτέκτων ΕΜΠ και τον Ιωάννη Τσιώνα – Πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ. Παράλληλα μέσα από την μεγάλη επενδυτική του εμπειρία σε διάφορα αντικείμενα παρέχει και υπηρεσίες συμβούλου επενδύσεων. Επίσης διαθέτει σημαντική εργασιακή εμπειρία στα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής, ευρωπαϊκά.
Έχει συνεχή ενασχόληση με τα κοινά, πλούσια συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικό έργο εδώ και δέκα χρόνια στο χώρο των μηχανικών υπηρετώντας το ΤΕΕ από διάφορες θέσεις τόσο στη Ν.Ε. Καρδίτσας όπου έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος, όσο ως πρόεδρος της Διοικούσας του τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, αλλά και σήμερα ως πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ.
Η πλούσια εμπειρία του από τα εργασιακά του αντικείμενα, από τη συμμετοχή του σε συμβούλια και επιτροπές όλης της Θεσσαλίας, από τη συνδικαλιστική του δράση και το έργο του αλλά κυρίως ότι ζει συνεχώς μέσα στην οικογένεια του την καθημερινότητα διαφορετικών ειδικοτήτων μηχανικών αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μηχανικών και αποτελεί τον κύριο λόγο της ενασχόλησης του με το ΤΕΕ.
Το μότο του είναι:
«Το αποτέλεσμα έρχεται μέσα από τη γνώση και την συνεχή προσπάθεια»

Back to top
elΕλληνικά