Παρέμβαση ΤΕΕ – ΚΔΘ για παράταση έκπτωσης τελών σύνδεσης φυσικού αερίου

Στο πλαίσιο του ρόλου του ως Συμβούλου της Πολιτείας σε τεχνικά θέματα, το Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προχώρησε σε παρέμβαση με σκοπό την προστασία των καταναλωτών φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ – ΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου απέστειλε επιστολή προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αιτούμενος την παράταση της έκπτωσης στα τέλη σύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου έως τις 31/12/2022 και στη συνέχεια την σταδιακή μείωση της έκπτωσης ανά 4 μήνες, αλλά και την πρόβλεψη σχετικής ρύθμισης ώστε το όποιο ποσό των τελών σύνδεσης να μπορεί ο καταναλωτής να το αποπληρώνει με δόσεις μέσω των λογαριασμών φυσικού αερίου του παρόχου που έχει επιλέξει.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπαγεωργίου «Δεδομένης της παρούσης, ιδιαίτερα δυσμενούς συγκυρίας και των πληθωριστικών τάσεων που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία και στην αγορά ενέργειας, είναι σαφές πλέον ότι τα ελληνικά νοικοκυριά, σε μεγάλη πλειοψηφία, δυσκολεύονται -έως αδυνατούν- να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο πλέον ενεργειακό κόστος. Οι δε τιμές των καυσίμων στραγγαλίζουν ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό και η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει όσο οδεύουμε στον επερχόμενο χειμώνα. 

Σημειώνεται ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στους Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Εταιρεία Διανομής Αερίου – ΕΔΑ ΘΕΣΣ και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

 

Back to top
elΕλληνικά