Ψήφισμα – Έντονη αντίθεση του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ στην επικείμενη κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ως ΝΠΔΔ και ενσωμάτωσή του στο Δήμο Λαρισαίων

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Τρίτης, 5 Δεκεμβρίου 2023, προέκυψε σχετικό Ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναφορικά με την αντίθεσή της στο νόμο που καταργεί τα ΝΠΔΔ των Δήμων και οδηγεί στην κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και στην ενσωμάτωσή του στον Δήμο Λαρισαίων, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην υποβάθμισή του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος:

«Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στο νόμο που καταργεί τα ΝΠΔΔ των Δήμων και οδηγεί στην κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και στην ενσωμάτωσή του στο Δήμο Λαρισαίων, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην υποβάθμισή του.

Στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του το Δημοτικό Ωδείο ανέδειξε τη μουσική εκπαίδευση και το μουσικό πολιτισμό μέσα σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον, προσφέροντας παράλληλα καλλιτεχνικές παραγωγές εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας.

Η διατήρηση του Ωδείου στην παρούσα του μορφή αποτελεί υποχρέωσή μας απέναντι στους συμπολίτες μας, στην πόλη μας, στην πολιτιστική κληρονομιά μας και στις επόμενες γενιές.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ διεκδικεί ενεργά την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου ως ΝΠΔΔ και δηλώνει ότι θα παλέψει, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης της Λάρισας. Παράλληλα, ζητά να υπάρξει σχετική μέριμνα για τους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους γονείς τους».

Back to top
elΕλληνικά