Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση: “Ημέρες Μηχανικού: Μηχανολόγος και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός”

Η τρίτη κατά σειρά διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση από το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ στο πλαίσιο ανάδειξης των ειδικοτήτων Μηχανικού

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ημέρες Μηχανικού» που επιδιώκουν την ανάδειξη του ρόλου και της προσφοράς των Μηχανικών στην κοινωνία. Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά εκδήλωση με επίκεντρο αυτή τη φορά τους Μηχανολόγους και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν στο επίκεντρο σημαντικά θέματα όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα, τις προοπτικές, ερευνητικές και επιστημονικές δραστηριότητες του τμήματος, τη θέση και το ρόλο τους στον κατασκευαστικό κλάδο αλλά και τις δυνατότητες απασχόλησής τους στον Δημόσιο Τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση, συμμετείχαν και μίλησαν οι εξής:

Ο κ. Αθανάσιος Γκαντζιός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος του ΠΣΔΜΗ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, που εστίασε στο όραμα αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον τομέα.

Ο κ. Θωμάς Μπαγιάρας, Μηχανολόγος Μηχανικός, και Αντιπρόεδρος ΠΣΔΜΗ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας που ανέλυσε τις επαγγελματικές προοπτικές εξέλιξης των μηχανολόγων – ηλεκτρολόγων μηχανικών.

Ο Δρ. Αλέξης Κερμανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που παρουσίασε τις ερευνητικές και επιστημονικές δραστηριότητες του Τμήματος.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ανέδειξε στον χαιρετισμό του τη σημασία των ειδικοτήτων του Μηχανολόγου και Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και σημειώνοντας ότι η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον ίδιο, ως Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, που ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ο ίδιος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι εξήρε την επιλογή να σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν μετάνιωσε ούτε μια στιγμή στη ζωή του για την επιλογή αυτή, γιατί κάλυψε αυτό που αγαπούσε, αλλά και του προσέφερε πολλές επιλογές επαγγελματικά.

Θυμίζουμε ότι οι «Ημέρες Μηχανικού» αποτελούν μια σειρά από διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν όλους τους μηχανικούς: όσους ξεκίνησαν μόλις ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν σπουδές σε μια πολυτεχνική σχολή, όσους βρίσκονται ήδη στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, καθώς κι όσους αισθάνονται πως έχουν ήδη καταξιωθεί επαγγελματικά, αλλά επιθυμούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του κλάδου τους και επιθυμούν να διευρύνουν το αντικείμενο εργασίας τους.

Η συγκεκριμένη σειρά εκδηλώσεων προσφέρει την ευκαιρία σε μελλοντικούς συναδέλφους να γνωριστούν με το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, τον φορέα που θα τους εκπροσωπεί κατά τον επαγγελματικό τους βίο και τους τοπικούς συλλόγους, ενώ συγχρόνως καλύπτουν την ανάγκη των παλιών μηχανικών να απορροφούν νέες γνώσεις και να είναι παρόντες στις εξελίξεις.

 

Back to top
elΕλληνικά