Συνέντευξη Νίκου Παπαγεωργίου στο FORMedia TV | 21-07-2022

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου βρέθηκε  καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «Όλα Όσα Ζούμε», του Formedia TV.  Στο πλαίσιο της συζήτησης με τους δημοσιογράφους Πάνο Γαρουφαλιά και Σοφία Σπανού, ανέλυσε το ζήτημα της μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας στη Λάρισα λόγω της αύξησης των τιμών των υλικών δόμησης.

Ο  κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στη ραγδαία αύξηση τιμών των κατασκευαστικών υλών, ως απόρροια των αλλεπάλληλων κρίσεων, εξαιτίας των οποίων ο τεχνικός και κατασκευαστικός κλάδος δυσκολεύεται την παρούσα στιγμή να ορθοποδήσει.

Όπως συγκεκριμένα τόνισε ο κος Παπαγεωργίου: «Το ξέσπασμα της πανδημίας σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και τον συνακόλουθο πληθωρισμό, δυσχέραναν ακόμη περισσότερο το ήδη δύσκολο έργο μας». Ωστόσο, όπως επισήμανε, η κρίση αυτή νομοτελειακά θα εξομαλυνθεί στο μέλλον, επιφέροντας και άμβλυνση των τιμών.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν διαθέσιμοι τρόποι αντιμετώπισης των αναθεωρήσεων του προϋπολογισμού των δημοσίων έργων, ο κος Παπαγεωργίου σημείωσε ότι ο πρόεδρος του κεντρικού ΤΕΕ Γεώργιος Στασινός,  έχει ήδη προτείνει τη διαμόρφωση ενός μόνιμου μηχανισμού αναπροσαρμογής των τιμών, ώστε να αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις και να συνεχιστεί ομαλά η υλοποίηση όλων των τεχνικών και αναπτυξιακών έργων, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Τέλος, αναφορικά με την εξέλιξη του τρέχοντος προγράμματος «Εξοικονομώ», ο πρόεδρος του ΤΕΕ- ΚΔΘ, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ικανοποίησή του που η κυβέρνηση αποδέχτηκε το 90% των προτάσεων του ΤΕΕ. Σημειώνεται ότι για τη διαμόρφωση της δέσμης προτάσεων, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας έπαιξε κομβικό ρόλο αναλαμβάνοντας τον συντονισμό μεταξύ 13 Περιφερειακών Τμημάτων και του κεντρικού ΤΕΕ για τη σύνταξη των προτάσεων που κατατέθηκαν στο ΥΠΕΝ και η υιοθέτηση των οποίων οδήγησε στο πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό «Εξοικονομώ» μέχρι στιγμής, χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της συνέντευξης στον παρακάτω σύνδεσμο στο κανάλι Youtube του ΤΕΕ-ΚΔΘ: https://youtu.be/L4ko-O12L4Y

Back to top
elΕλληνικά