Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου ΤΕΕ/ΤΚΔΘ

Αξιότιμα Μέλη του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας,

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Το φετινό Πάσχα θα είναι αναμφίβολα ιδιαίτερο για όλους, καθώς ζούμε στη σκιά και τον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η Μεγάλη Εβδομάδα και ο Γολγοθάς ήρθαν αρκετά νωρίτερα για 57 οικογένειες αλλά και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που ακόμα πενθεί. 

Παράλληλα, η τρέχουσα συγκυρία βρίσκει τον κλάδο μας για μία ακόμα χρονιά αντιμέτωπο με διαχρονικές αλλά και νέες πιέσεις και προκλήσεις. Οι απανωτές κρίσεις που ταλαιπωρούν τη χώρα εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια, έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για το επάγγελμά μας. Ο δρόμος που βαδίζουμε είναι δύσβατος και κρύβει διαρκώς καινούριες παγίδες. Το επάγγελμά μας έχει γίνει πολύ απαιτητικό και η δουλειά μας επίπονη και πολύπλοκη. 

Ωστόσο, οι Μηχανικοί, έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε την ανθεκτικότητα, την επιμονή και την ικανότητα να ανταποκρινόμαστε και σε αντίξοες συνθήκες. Αξίζει να αναγνωρίσουμε αλλά και να αναδείξουμε την προσπάθεια αλλά και τις επιτυχίες όλων των συναδέλφων μηχανικών και επαγγελματιών του τεχνικού κλάδου. Δουλειά μας ήταν, είναι και θα είναι να οικοδομούμε, να προσφέρουμε ασφάλεια αλλά και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου. Δέσμευσή μας ως ΤΕΕ είναι να συνεισφέρουμε σε αυτή την αποστολή με γνώμονα πάντα την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών τεχνικών λύσεων. 

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Ανάσταση! Επιθυμία και στόχος όλων μας είναι το μήνυμά της για αναγέννηση και αισιοδοξία να βρει ανταπόκριση και εφαρμογή οριζόντια στην κοινωνία αλλά και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο μας. Η «ανάσταση» της χώρας περνά μέσα από την ανάπτυξη και την πρόοδο. Σε αυτή τη διαδικασία οφείλουμε ως κλάδος να συμμετέχουμε δυναμικά, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. 

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής και του ανθρώπινου δυναμικού του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, εύχομαι σε όλες και σε όλους σας καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και δύναμη! 

Χρόνια Πολλά!

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.

Νίκος Παπαγεωργίου

 

Back to top
elΕλληνικά