Το ΤΕΕ / ΤΚΔΘ ζητά άμεση πολιτική λύση στο ζήτημα των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις και προβλήματα που έχει επιφέρει στην κοινωνία της Λάρισας η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για αναστολή της λειτουργείας των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και με ομόφωνο ψήφισμα ζητά να δοθεί, άμεσα, πολιτική λύση.

Το αίτημα διαβιβάστηκε νωρίτερα με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και κονοποίηση στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, την κοινωνία της Λάρισας απασχολεί εντόνως το θέμα λειτουργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Μαίρης Ν. Ράπτου ως απόρροια διαφαινόμενης διαμάχης επιχειρηματικών συμφερόντων, η οποία όμως έχει ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο σε εκατοντάδες μαθητές πρωτίστως, αλλά και σε γονείς και βεβαίως σε εργαζόμενους που μένουν χωρίς εργασία.

Χωρίς να γνωρίζουμε τις αιτίες –τεχνικές και νομικές-  που οδήγησαν στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων και με πίστη και σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αναγνωρίζουμε το κοινωνικό πρόβλημα που ανακύπτει.

Είναι απαράδεκτο, εν μέσω σχολικής χρονιάς, να αποφασίζεται η διακοπή της λειτουργίας ενός σχολείου στο οποίο μάλιστα φοιτούν εκατοντάδες μαθητές. Είναι απόλυτη ανάγκη να δοθεί, άμεσα, πολιτική λύση στο κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί πάνω από 1.000 οικογένειες της πόλης, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά για τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων, χωρίς να χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα.

Ευελπιστούμε το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων, να μεριμνήσουν για την στέγαση όλων των μαθητών σε κτίρια που υφίστανται νόμιμα, που διαθέτουν οικοδομική άδεια και πληρούν όλες τις προδιαγραφές στατικής επάρκειας, πυρασφάλειας, ασφάλειας ηλεκτρολογικών –  μηχανολογικών εγκαταστάσεων, προσβασιμότητας ΑμεΑ, κτλ..

Τελούμε σε αναμονή των ενεργειών της Κυβέρνησης για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος. Στο μεταξύ, παραμένουμε στη διάθεσή σας και του επιτελείου σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

 

Ο πρόεδρος της ΔΕ του

ΤΕΕ – Π.Τ. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Νικόλαος Παπαγεωργίου

Back to top
elΕλληνικά