Χαιρετισμός Νίκου Παπαγεωργίου στην τελετή βράβευσης των παιδιών των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, παραβρέθηκε σήμερα Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 στην εκδήλωση του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας στην οποία βραβεύθηκαν τα παιδιά των μελών του Συλλόγου που εισήχθησαν στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους μαθητές που αρίστευσαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά.

Παρακάτω ο χαιρετισμός του κ. Νίκου Παπαγεωργίου:

Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τον τεχνικό κόσμο σήμερα εδώ, ως Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και να απευθύνω τον λόγο στη νέα γενιά.
Σήμερα είναι η τελετή βράβευσης των κόπων σας, για την επίτευξη της γνώσης και τη αριστείας.
Η αριστεία είναι διαχρονική αξία. Τη συναντάμε στην Ομηρική Ιλιάδα,
μέσα από την προτροπή του Έκτορα προς τους Τρωαδίτες «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν…».

Η αριστεία είναι κλασσική και καθολική έννοια, αφορά εκείνους που αναζητούν τα όρια της γνώσης και του ήθους, προκειμένου να αναπτύξουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που ζούνε.

Και όπως έχει πει και ο Αστροφυσικός κύριος Σταμάτης Κριμιζής: Η αριστεία προϋποθέτει ήθος και σκληρή δουλειά. Κι αυτά ίσως να είναι δύσκολα για τους πολλούς. Γι’ αυτό ξεχωρίζουν οι λίγοι. Αυτοί που τραβάνε τους υπόλοιπους μπροστά.

Συγχαρητήρια λοιπόν για αυτήν σας την επιτυχία. Εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια επιμονή και υπομονή σε αυτην την προσπάθεια.

Και να συνεχίσετε να κάνετε περήφανους εσάς και τους γονείς σας.

Καλή χρονιά.

Back to top
elΕλληνικά