Συνάντηση του ΤΕΕ/ Π.Τ. Κ.Δ. Θεσσαλίας µε εκπροσώπους του «Ποταµιού»

Tee - Potami

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση μεταξύ του Νικολάου Παπαγεωργίου, προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου / Π.Τ. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και του Γιάννη Μεϊμάρογλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του «Ποταμιού», πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο κτίριο του ΤΕΕ. Υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του «ποταμιού» στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στη Θεσσαλία ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Μεϊμάρογλου για τις προτάσεις του τμήματος που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Αναφέρθηκε κατ΄ αρχάς στα προβλήματα των μηχανικών, στις υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των μηχανικών και στη συνέχεια μεταξύ άλλων σε έργα υποδομών και μεταφορών που εκκρεμούν ή θα πρέπει να δρομολογηθούν, στο αρνητικό υδατικό ισοζύγιο που έχει οδηγήσει η καθυστέρηση της εκτροπής του Αχελώου, στην ανάγκη μείωσης του κόστους της ενέργειας, στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας και στο νέο ψηφιακό χάρτη όλων των απαραίτητων για αδειοδότηση γεωχωρικών δεδομένων που έχει προταθεί από τον πρόεδρο του ΤΕΕ. Τέλος παρέδωσε αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις, το οποίο και παραλήφθηκε επισήμως.

Ο κ. Μεϊμάρογλου υποσχέθηκε να εξεταστούν σοβαρά οι προτάσεις, καθώς μέριμνά τους είναι, ως πολιτικός φορέας, να βρίσκονται κοντά στα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις. Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξει γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία, με αναβαθμισμένο ρόλο από την πλευρά τους, καθώς η παράταξή του αισιοδοξεί να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία στον προοδευτικό χώρο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν το μέλος της ΔΕ του τμήματος Αστέριος Νάρης και ο Βασίλειος Βλάχος, επίκουρος καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας και μέλος της ΜΕΣΥΑ στο «Ποτάμι».

Back to top
elΕλληνικά