Υπεγράφη η σύμβαση έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΤΕΕ-ΚΔΘ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σήμερα, υπεγράφη μεταξύ του αναδόχου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, η σύμβαση έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα.

Το σχετικό Δελτίου τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ως εξής:

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του ΤΕΕ στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου  (ΤΕΕ) στη Λάρισα. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου  προϋπολογισμού ένταξης 2.458.227 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Κύριος του έργου είναι  το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και δικαιούχος – φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο  Προγραμματικής Σύμβασης που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς.

«Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νίκο Παπαγεωργίου, τη διοίκηση του ΤΕΕ, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και τις  τεχνικές μας υπηρεσίες  ενώνουμε δυνάμεις και αναβαθμίζουμε ενεργειακά ένα  εμβληματικό κτίριο της Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αναβαθμίζουμε ενεργειακά 83 δημόσια κτίρια στην Θεσσαλία, με χρηματοδότηση 69,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Πρόκειται για ένα βραβευμένο πρόγραμμα που έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό γιατί χωρίς τη δική του συμβολή δεν θα υπογράφαμε τη σύμβαση του συγκεκριμένου έργου. Ευχαριστώ τις Υπηρεσίες και τους συναρμόδιους φορείς που συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου. Συγχαίρω τον Περιφερειάρχη για όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα που δίνει για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε και της ενεργειακής φτώχειας συμβάλλοντας μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων».

 

Παρεμβάσεις

Το υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΤΕΕ στη Λάρισα περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Εξωτερική θερμομόνωση των εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου.

-Θερμομόνωση εκτεθειμένων οροφών από την εσωτερική πλευρά.

-Θερμομόνωση δωμάτων – στεγών.

-Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής θερμικής απόδοσης.

-Ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης-ψύξης-κλιματισμού.

-Ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος φωτισμού.

-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

-Ενεργειακή αναβάθμιση ανελκυστήρων.

Back to top
elΕλληνικά