Επιτυχής η ημερίδα για τα δομικά απόβλητα στη Θεσσαλία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ με τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος CONDEREFF (Construction & demolition waste management policies for improved resource efficiency).

Η ημερίδα, που διεξήχθη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, είχε ως θέμα τα δομικά απόβλητα (ΑΕΚΚ) στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση φορέων και στελεχών που εμπλέκονται στη ροή των ΑΕΚΚ για θέματα νομοθεσίας, η καταγραφή προβλημάτων τήρησης της σχετικής νομοθεσίας και η ανάδειξη του ζητήματος των ΑΕΚΚ, καθώς αυτά αποτελούν το 25- 30% του όγκου των αποβλήτων που παράγονται στην Ε.Ε.

Εισηγητές ήταν εκπρόσωποι συστημάτων, του ΤΕΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Μ.Ε. Περιβάλλοντος και Υδάτων, σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΤΕΕ-ΚΔΘ παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Κρίσιμα σημεία στη διαχείριση των ΑΕΚΚ προς την κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας». Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ- Π.Τ. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό,  το μέλος Διοικούσας Επιτροπής και συντονίστρια της Μ.Ε. Περιβάλλοντος και Υδάτων Δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή, καθώς και πολλοί μηχανικοί και μέλη της Μ.Ε Περιβάλλοντος και Υδάτων.

Back to top
elΕλληνικά