Εορταστική Εκδήλωση και κοπή πίτας στο ΤΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο εκδήλωσης κατά την οποία τιμήθηκε η συνεισφορά των Μηχανικών από θέσεις ευθύνης στην Καλλικρατική Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019, στην  αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Βαρνάς», με την τιμητική παρουσία εκπροσώπων της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της πόλης και πλήθους μελών.

Ο πρόεδρος του τμήματος, Νίκος Παπαγεωργίου, αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους στην εκδήλωση και ευχήθηκε Καλή Χρονιά, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ας είναι το 2019 η χρονιά που επιτέλους οι κυβερνητικοί φορείς θα συμβάλλουν, ως οφείλουν, στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην ευημερία του πολίτη. Στην προσπάθεια αυτή οφείλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί.

Για αυτόν τον λόγο, επιλέξαμε σήμερα να βραβεύσουμε μέλη μας, που ως αιρετοί, έχουν υπηρετήσει, και κάποιοι υπηρετούν ακόμη, την Τοπική αυτοδιοίκηση. Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει με τις πολιτικές της στην αντιμετώπιση της κρίσης, που μαστίζει το σύνολο των πολιτών και πρώτιστα οι Μηχανικοί, μπορούν να συμβάλουν περισσότερο σε αυτήν την κατεύθυνση. Είναι μεγάλη σίγουρα  η ευθύνη που τους έχει ανατεθεί, αλλά έχοντας σύσσωμο το Τεχνικό Επιμελητήριο δίπλα τους, θεωρούμε ότι η επιτυχία τους είναι βέβαιη!

Μέσα στην Καλλικρατική  Τοπική Αυτοδιοίκηση, έως σήμερα έχουν διατελέσει ή διατελούν 28 μέλη μας Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων.

Σύντομα θα στείλουμε σε όλους σας τις προτάσεις μας που αφορούν την προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την μείωση της ανεργίας, την αειφόρο ανάπτυξη και την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, την ασφάλεια των πολιτών, την προώθηση της καινοτομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να λάβετε γνώση και -γιατί όχι – να ενσωματώσετε τις προτάσεις μας στο πρόγραμμά σας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί αν το θέλει να παρέμβει έμμεσα στην κεντρική πολιτική σκηνή και ουσιαστικά να χαράξει μία διαφορετική πολιτική για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Ο κόσμος πλέον δεν θέλει μόνο έργα. Απαιτεί το δικαίωμά του στην εργασία, στην οικογενειακή ασφάλεια και σε μία καλή ζωή.

Το καλοκαίρι του 2018, η Περιφέρειά μας, υπό την καθοδήγηση του κ. Αγοραστού, πήρε το βραβείο της Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019,  μια διάκριση που αντανακλάται εκτός από τους αιρετούς και στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ευελπιστούμε αντίστοιχο βραβείο να πάρει στο άμεσο μέλλον και κάποιος Δήμαρχος!

Ευελπιστούμε, τρεις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, εσείς, αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι να ενσωματώσετε τις προτάσεις μας στο πρόγραμμά σας αλλά και στην πορεία να υλοποιήσετε πολιτικές με στόχο την τοπική ανάπτυξη.»

Απονεμήθηκαν, για την προσφορά τους, αναμνηστικοί έπαινοι στους συναδέλφους Μηχανικούς, Γρηγορίου Ζήση, αντιπεριφερειάρχη, Καραλαριώτου Ειρήνη, πρ. αντιπεριφερειάρχη, Καλτσά Νικόλαο, Αντιδήμαρχο Λάρισας, Κουλιό Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχο Τυρνάβου, Μαβίδη Δημήτριο, Αντιδήμαρχο Λάρισας, Μπαλούκα Διονύσιο, Αντιδήμαρχο Ελασσόνας, Μπέμπη Απόστολο, αντιπεριφερειάρχη, Σερετίδη Ανέστη, πρ. Αντιδήμαρχο Ελασσόνας, Σουλιώτη Θεόδωρο, πρ. Αντιδήμαρχο Αγιάς, Σούλτη Γεώργιο, Αντιδήμαρχο Λάρισας, Τάχο Δημήτριο, πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Λάρισας, Τσάτσαρη Χρήστο, πρ.. Αντιδήμαρχο Τεμπών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, που ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

Παρευρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές Χαρακόπουλος Μάξιμος και Κατσιαντώνης Γιώργος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου Κωτσός Γεώργιος, οι πρώην πρόεδροι του ΤΕΕ Λαγαρίας Μιχάλης, Ηλιάδης Πέτρος και Διαμάντος Ντίνος.

Back to top
elΕλληνικά