Ολοκλήρωση ημερίδας “Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων – GDPR”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από το TEE Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας η Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων – GDPR», την Παρασκευή 18.05.2018, στη Λάρισα, με την υποστήριξη της Μόνιμης Επιτροπής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Προλογίζοντας την ημερίδα ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος, Νίκος Παπαγεωργίου επισήμανε πως ο νέος Γενικός Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα (Κανονισμός Ε.Ε., General Data Protection Regulation – GDPR 2016/679) τίθεται σε ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018 και αφορά όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών. Κάθε επιχείρηση και οργανισμός καλείται να συμμορφωθεί με τον νέο κανονισμό. Ο ΓΚΠΔ ορίζει και τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Data Protection Officer – DPO), που υποχρεούται να έχει κάθε επιχείρηση ή οργανισμός. Στον ρόλο αυτό και στα καθήκοντά του DPO μπορούν αποτελεσματικά να ανταποκριθούν οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων με γνώσεις ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής. Η εκδήλωση έχει σκοπό να ενημερώσει τους συναδέλφους Μηχανικούς τόσο για το Νομικό όσο και για το Τεχνικό σκέλος του κανονισμού.

Τις εισηγήσεις τους παρουσίασαν οι Δρ. Βασίλης Γερογιάννης, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Γραμματέας Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας (συντονιστής Μόνιμης Επιτροπής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών), Γιάννης Γιαγλάρας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Β΄ Αντιπρόεδρος του ΔΣΛ και Δρ. Βασίλης Βλάχος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Μέλος ΔΣ ΕΜηΠΕΕ.