Απολογισμός έργου διετίας για τη Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων κ. Νικόλαος Λιάκος, παρουσίασε τον απολογισμό έργου της προηγούμενης διετίας της Ν.Ε. του ΤΕΕ Τρικάλων.

Πιο συγκεκριμένα, στον απολογισμό αναφέρονται τα εξής:

“Στις 28.01.2020 ξεκινήσαμε ως νέα Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Τρικάλων με όραμα τη στήριξη του κλάδου των Μηχανικών και ειλικρινή διάθεση προσφοράς, εκτελώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλο του ΤΕΕ ως επίσημου τεχνικού συμβούλου του τόπου μας.

Η περίοδος που ακολούθησε μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από μεγάλες προκλήσεις λόγω των συνεχών αλλαγών στον κλάδο αλλά και των γεγονότων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον κλάδο των Μηχανικών.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, σε αυτά τα δύο χρόνια πετύχαμε τα παρακάτω:

 • Στελεχώσαμε το γραφείο της Ν.Ε Τρικάλων με μόνιμο προσωπικό και καθημερινή λειτουργία του με σκοπό την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των Μηχανικών – μελών μας.
 • Δημιουργήσαμε μητρώο Μηχανικών εθελοντικής υποστήριξης σε έκτακτες ανάγκες, όπως φυσικές καταστροφές.
 • Συμμετείχαμε ενεργά με προτάσεις και θέσεις σχετικά με την ριζική αλλαγή του προγράμματος «Εξοικονομώ».
 • Συμμετείχαμε με ομάδες εργασίας σε διαβουλεύσεις για τα μεγάλα τεχνικά έργα του Νομού και της πόλης μας.
 • Συμμετείχαμε εθελοντικά σε συνεργασία με τη ΔΑΕΦΚ στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φαινομένου “Ιανός” στην Καρδίτσα με αυτοψίες και καταγραφές ζημιών.
 • Συμμετείχαμε εθελοντικά με κλιμάκια Μηχανικών στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των σεισμών του Μαρτίου του 2021 με καταγραφές ζημιών και εκτιμήσεις φέρουσας ικανότητας κατασκευών.
 • Υποβάλαμε αναπτυξιακές προτάσεις για το Νομό Τρικάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με κύριους άξονες τα έργα υποδομών, το περιβάλλον και την ενέργεια.
 • Καταθέσαμε προτάσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά βαθμού σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς και την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και της ασφάλειας των πολιτών.
 • Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της απομακρυσμένης εργασίας ως μέτρο στήριξης των μηχανικών στις Πολεοδομίες του Νομού.
 • Συστήσαμε Δομές υποστήριξης Ν.Ε Τρικάλων, όργανα με εισηγητικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα με αντικείμενο το επιστημονικό έργο του ΤΕΕ (σεμινάρια, ημερίδες, εκδηλώσεις) αλλά και τα τεχνικά-αναπτυξιακά ζητήματα, μελετώντας και διατυπώνοντας απόψεις.
 • Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις και προτάσεις αναφορικά με τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου, αλλά και όπου απαιτήθηκε από φορείς της Αυτοδιοίκησης.
 • Υλοποιήσαμε πρωτοβουλίες και καταθέσαμε προτάσεις για τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΕ στα όργανα Πολιτικής Προστασίας του Νομού.
 • Καταθέσαμε προτάσεις και κάναμε ουσιαστικές παρεμβάσεις με σκοπό τα μέτρα ενίσχυσης των Μηχανικών από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.”

Κλείνοντας τον απολογισμό, ο κ. Λιάκος ανέφερε: «Έπειτα από δώδεκα χρόνια συνεχούς ενασχόλησής μου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, από τα οποία τα τέσσερα τελευταία από τη θέση του Προέδρου της Ν.Ε. Τρικάλων, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά όλους του συναδέλφους Μηχανικούς που στήριξαν την προσπάθειά μας, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης του Νομού μας, τις τεχνικές υπηρεσίες και τις Πολεοδομίες για τη συνεργασία και την αποδοχή καθώς και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ – ΚΔΘ για την εμπιστοσύνη και την ειλικρινή υποστήριξή του. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο Συμβούλιο της Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων που θα συσταθεί, γνωρίζοντάς τους ότι θα είμαι δίπλα τους στο νέο ξεκίνημα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ – ΚΔΘ κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου σημείωσε τα εξής: «Η συνεργασία με τον Νίκο Λιάκο, αλλά και με όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων υπήρξε υποδειγματική σε όλα τα επίπεδα. Τόσο ο Νίκος όσο και οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο εργάστηκαν ακούραστα όλο αυτό το διάστημα, με εντατικό ρυθμό, τόσο για την προάσπιση και ενίσχυση των συμφερόντων των συναδέλφων Μηχανικών όσο και για το κοινό καλό του τόπου μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κρίσιμο ρόλο του ΤΕΕ στην κοινωνία και την οικονομία. Θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο και τα μέλη για την αμέριστη συμβολή τους στο έργο του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και ταυτόχρονα να εκφράσω την βεβαιότητα ότι η άψογη συνεργασία για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου μας θα συνεχιστεί και με το νέο Συμβούλιο και τα μέλη που θα απαρτίζουν τη Ν.Ε.».

Back to top
elΕλληνικά