Ολοκλήρωση Εργασιών Συνεδρίου «Αστικά ποτάμια: Επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση της φύσης με την πόλη»

αστικά ποτάμια

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου με τίτλο: «Αστικά ποτάμια: Επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση της φύσης με την πόλη (Urban rivers: re-defining the connection between nature and city)»  που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια,  στις 8 & 9 Δεκεμβρίου 2017.

Σκοπός του ήταν η ανάδειξη της σημασίας των ποταμών, όχι μόνο ως χώρων ανάπτυξης δράσεων αλλά και ως έκφραση του φυσικού περιβάλλοντος, μέσα σε ένα πολυδιάστατο πλέγμα ανθρώπινων δραστηριοτήτων, όπως είναι οι πόλεις.

Εκ μέρους του ΤΕΕ / Π.Τ. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας συμμετείχε στο συνέδριο η Μόνιμη Επιτροπή Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Αρχιτεκτονικών Θεμάτων και τα μέλη της Βασιλική Γαλάνη, Νίκος Κουκούλας, Χρήστος Κουτάκος, Μαρία Μαρκάτου, Παναγιώτης Πάλλας,  με την εισήγηση «Η ενσωμάτωση του ποταμού στον αστικό χώρο. Βασικές προκλήσεις για τον σχεδιαστή – μηχανικό».

Στο κλείσιμο του συνεδρίου το λόγο πήρε ο πρόεδρος του τμήματος, Νίκος Παπαγεωργίου που  μεταξύ άλλων ανέφερε πως «το ΤΕΕ θα συνεχίσει αυτόν τον διάλογο για τον Πηνειό με όλους τους φορείς της Πόλης μας, και σύντομα θα διοργανώσει εκδήλωση για την ανάδειξη δι-επιστημονικών προτάσεων για την ενσωμάτωση του Πηνειού στην Λάρισα».

Δείτε την παρουσίαση εδώ

Back to top
elΕλληνικά