Αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί σε όλα τα σημαντικά έργα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ο πρόεδρος του ΤΕΕ – Π.Τ. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου με αφορμή τη συζήτηση του θέματος «Έγκριση μελέτης και εκτέλεσης του έργου Ανάπλαση περιοχής Τάφρου Ι1».

Ο πρόεδρος, εκφράζοντας τη θέση της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος, επισήμανε πως η περιοχή αυτή, αποτελεί το βορειοανατολικό μέτωπο της πόλης με τον Πηνειό, είναι έκτασης 72 στρεμμάτων, η ανάπλασή της πρόκειται να συνενώσει δύο συνοικίες και επομένως είναι υπερτοπικό. Για αυτούς τους λόγους, το έργο αυτό χαρακτηρίζεται αξιόλογο, θα έπρεπε να προηγηθεί Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός όπως ορίζει η Νομοθεσία και να μην ζητείται από τους Δημοτικούς Συμβούλους η έγκριση της μελέτης “Ανάπλαση περιοχής Τάφρου Ι1”.

Η ενσωμάτωση του Πηνειού στον αστικό ιστό, πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά από μία μελέτη που θα προκύψει από Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό και όχι από επιμέρους μελέτες αναθέσεων. Είναι κρίμα, για άλλη μία φορά η Λάρισα να χάσει το στοίχημα του αύριο.

Το ζήτημα των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών πρέπει επιτέλους να καθιερωθεί συνολικά για όλα τα σημαντικά έργα της πόλης, χωρίς εξαιρέσεις και αδιαφανείς διαδικασίες, πολύ περισσότερο για εκείνα που χαρακτηρίζονται «αξιόλογα» και το επιβάλλει ο Νόμος.

Κατέληξε ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην κάνει δεκτή την μελέτη και να απαιτήσει την διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη ποιότητα του έργου.

Back to top
elΕλληνικά