170 εθελοντές Μηχανικοί του ΤΕΕ-ΚΔΘ στη «μάχη» για ελέγχους-αυτοψίες

Εκατόν εβδομήντα εθελοντές μηχανικούς από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα έχει ρίξει στη «μάχη» για τους προκαταρκτικούς ελέγχους και τις ταχείες αυτοψίες σε δημόσια κτίρια, σχολεία, υποδομές, αλλά και κατοικίες το ΤΕΕ-Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας. Ο πρόεδρος, κ.Νίκος Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας, κ.Αχιλλέας Κέλλας της Δ.Ε. του φορέα επισκέφθηκαν, σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, τους οικισμούς Μαγούλας, Αμουρίου, Βλαχογιαννίου και εκ νέου του Δαμασίου, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, κ.Κώστα Καραμανλή στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές του νομού Λάρισας.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ.Καραμανλή για τη συμβολή και συνδρομή των εθελοντών μηχανικών του ΤΕΕ-ΚΔΘ στη συγκρότηση των κλιμακίων, σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών, τα οποία από την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιούν ελέγχους σε δημόσια κτίρια και κατοικίες -«θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους μηχανικούς της Γ.Γ. ΑΕΦΚ, αλλά και τους εθελοντές μηχανικούς του ΤΕΕ, έχουν ήδη γίνει 2.500 καταγραφές και αυτοψίες στα κτίρια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών από το Δαμάσι, όπου και βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Για το δυναμικό των εθελοντών μηχανικών που βρίσκονται στη «μάχη» των ελέγχων και αυτοψιών ενημέρωσαν τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ.Καραμανλή, ο πρόεδρος, κ.Ν.Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας, κ.Αχ.Κέλλας του ΤΕΕ-ΚΔ Θεσσαλίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές συναδέλφους μηχανικούς για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του ΤΕΕ-ΚΔΘ και τις ανάγκες των πολιτών για την όσο πιο γρήγορη διεξαγωγή της προκαταρκτικής διαδικασίας των ελέγχων. Να επαναλάβουμε ότι αυτό που προέχει, τούτη τη στιγμή, είναι η ασφάλεια των πολιτών, να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, έχουμε θέσει το ανθρώπινο δυναμικό μας στη διάθεση όλων των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΚΔΘ, κ.Νίκος Παπαγεωργίου.

Οι κ.κ. Ν.Παπαγεωργίου και Αχ.Κέλλας με συναδέλφους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών που πραγματοποιούν τους ελέγχους και τις αυτοψίες στους πληγέντες από τους σεισμούς οικισμούς.

Στη Λάρισα, εθελοντές μηχανικοί του Τμήματος συμμετέχουν στα κλιμάκια του Δήμου Λαρισαίων, που θα πραγματοποιούν σήμερα και αύριο ελέγχους σε δημόσια κτίρια, αλλά και κατοικίες πολιτών που έχουν απευθυνθεί στην Πολιτική Προστασία του Δ.Λαρισαίων. Στα Τρίκαλα, εθελοντές μηχανικοί του ΤΕΕ-ΚΔΘ συνεχίζουν να επιχειρούν καθημερινά στις περιοχές που επλήγησαν, στο πλευρό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών καταστροφών) αλλά και των Δήμων της περιφέρειας Θεσσαλίας, για τους ελέγχους σχετικά με την καταλληλότητα των κτισμάτων και υποδομών και την καταγραφή των ζημιών από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών.

Στο Σχολείο του οικισμού Βλαχογιάννι, που χτυπήθηκε από τον «Εγκέλαδο»

Back to top
elΕλληνικά