Υπουργείο Εργασίας: Μέχρι τις 19 Απριλίου η υποβολή δηλώσεων για ενίσχυση επιστημόνων στην πλατφόρμα του Π.Σ. «Εργάνη»

Σε διευκρινίσεις, αναφορικά με την τροποποιημένη ΚΥΑ για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά την αντίδραση των Επιστημονικών Φορέων.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’ 1487/13.4.2021) η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ με αριθμό 5629/22 της 4ης Φεβρουαρίου 2021 (Β’ 450/2021) με τίτλο «Καθορισμός ύψους, προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασίας χορήγησης και πληρωμής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων».

Προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης των δικαιούχων παρέχεται η δυνατότητα υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων – αιτήσεων στο ΠΣ «Εργάνη» έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Διευκρινίζεται ότι με βάση τα νέα κριτήρια της εκδοθείσας απόφασης, θα επανεξεταστούν όλες οι αιτήσεις που είχαν απορριφθεί κατά τον Α΄ κύκλο υποβολής αιτήσεων καθώς και όσες υποβληθούν μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 στο Π.Σ. «Εργάνη» ως τροποποιητικές ή νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σύμφωνα με τη με την νέα ΚΥΑ και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζεται να το πράξουν εκ νέου.

Επιστημονικοί φορείς

Η αρχική δημοσίευση της ΚΥΑ προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση των επιστημονικών φορέων, οι οποίοι με επιστολή τους ζήτησαν παράταση της προθεσμίας, καθώς στο κείμενο της ΚΥΑ αναγράφεται ως καταληκτική προθεσμία υποβολής η 15η Απριλίου, περιορίζοντας το χρονικό διάστημα που απομένει για την υποβολή μόλις στις 2 μέρες, ενώ επιπλέον στη νέα ΚΥΑ δεν υπάρχει σαφή αναφορά στις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις, που δεν έχουν γίνει δεκτές.

Διαβάστε τη σχετική επιστολή των φορέων, εδώ.

Back to top
elΕλληνικά