ΤΣΜΕΔΕ Λάρισας: Από 7 Ιουλίου στο κτίριο του ΕΦΚΑ (Φιλιππούπολη) – Προσωρινή διακοπή εργασιών στις 5 & 6 Ιουλίου

Σε προσωρινή διακοπή εργασιών και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων τη Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 προχωρά το Περιφερειακό Τμήμα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) Λάρισας, λόγω μεταστέγασης των υπηρεσιών του στο κτίριο του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών ΕΦΚΑ (εμπορικός πολυχώρος Gaea, Αγχιάλου 4. Φιλιππούπολη).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Τμήμα, οι ασφαλισμένοι-συνταξιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από την Τετάρτη, 7 Ιουλίου, στον 1ο όροφο του κτιρίου του ΕΦΚΑ.

Με βάση το σχετικό ΦΕΚ, που καθορίζει τη συγχώνευση ταμείων και μεταφορά υπηρεσιών, οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών που συγχωνεύονται μεταφέρονται αναλυτικά ως ακολούθως:

1. Στο Τμήμα Απονομής Συντάξεων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Λάρισας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

  • 1.1. Από το Περιφερειακό Τμήμα Μηχανικών και ΕΔΕ Θεσσαλίας (Λάρισα) για τους ασφαλισμένους – συνταξιούχους του τ. ΕΤΑΑ – Μηχανικών:
  • 1.1.1. Η παραλαβή αιτήσεων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων, ο έλεγχος και η ενημέρωση του ασφαλισμένου για τυχόν οφειλές ή ελλείψεις, η συμπλήρωση του φακέλου και στη συνέχεια η αποστολή του στις κεντρικές υπηρεσίες για τελικό έλεγχο και έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης.
  • 1.1.2. Η παραπομπή σε ΚΕΠΑ.

2. Στο Τμήμα Εσόδων Κοινών Επιχειρήσεων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Λάρισας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

2.1. Από το Περιφερειακό Τμήμα Μηχανικών και ΕΔΕ Θεσσαλίας (Λάρισα) για τους ασφαλισμένους-συνταξιούχους του τ. ΕΤΑΑ – Μηχανικών:

  • 2.1.1. Η τήρηση και διαχείριση ηλεκτρονικού αρχείου ασφαλισμένων και εργοδοτών.
  • 2.1.2. Η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας και κάθε είδους βεβαιώσεων.
  • 2.1.3 Η μέριμνα παρακολούθησης, ελέγχου, είσπραξης, επιστροφής και έκδοση πράξεων διακανονισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων και των εργοδοτών.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ, εδώ.

Back to top
elΕλληνικά