Συλλυπητήριο ψήφισμα για την απώλεια του Απόστολου Λύτρα

Με την είδηση της απώλειας του Απόστολου Λύτρα, συνταξιούχου Πολιτικού Μηχανικού, εκλεκτού συναδέλφου και μέλους του ΤΕΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ – Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε:

  • Να εκδοθεί το παρόν συλλυπητήριο ψήφισμα, εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των Μηχανικών προς το στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, για την απώλεια του συναδέλφου.
  • Να συμμετάσχει με εκπροσώπους της στην εξόδιο ακολουθία.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Απόστολος Λύτρας γεννήθηκε το 1935, με καταγωγή από την Αβδέλλα Γρεβενών. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Βιέννης, πολιτικός μηχανικός, επάγγελμα το οποίο και άσκησε σε Αυστρία και Γερμανία, ενώ επέστρεψε στην Ελλάδα και τη Λάρισα, το 1971, οπότε και έγινε μέλος του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας.

Διετέλεσε επί πολλά έτη Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών στη Νομαρχία Λάρισας και στη συνέχεια στη ΔΕΚΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε, το 2002. Επίσης, διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ-ΚΔΘ (1998-2001).

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Στεφανία, τον γιο του Ιωάννη Λύτρα, επίσης πολιτικό μηχανικό και την κόρη του, Λουκία Λύτρα, πολιτικό επιστήμονα.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 4 μ.μ., από τον Ι.Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας.

Back to top
elΕλληνικά