Πρόσκληση στο διεθνές συνέδριο “Πηνειός Ποταμός. Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αν και πριν πολλά χρόνια τα ποτάμια ήταν φυσικά σύνορα για τις πόλεις, η μετέπειτα εξέλιξη τους τα ενσωμάτωσε σε πλήθος δραστηριοτήτων. Πολλές πόλεις έχουν ενσωματώσει με επιτυχία τον ποταμό στο αστικό τους ιστό και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Ο Πηνειός αποτελεί πηγή ζωής για την Θεσσαλία και έως σήμερα δυστυχώς δεν έχουμε εκμεταλλευτεί πλήρως τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο συνέδριο “Πηνειός Ποταμός – Πηγή ζωής και ανάπτυξης στη Θεσσαλία” που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2018 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  Θεσσαλίας. Συνδιοργανωτές εκτός από το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας θα είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας και το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος.

Το τμήμα μας συμμετέχει δια των μελών του και των Μόνιμων Επιτροπών με επτά εισηγήσεις, που καλύπτουν θέματα του χωρικού σχεδιασμού στα ποτάμια συστήματα, τον ρόλο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην έξυπνη διαχείριση νερού, την κρίση που διέπει τον Πηνειό μας, αλλά και θέματα ένταξης του ποταμού στον αστικό χώρο.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον συνέδριο που διοργανώνει η ΠΕΔ Θεσσαλίας και ευελπιστούμε τα κρίσιμα συμπεράσματα του συνεδρίου να βρούνε ευήκοα ώτα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.pedthessalias4pinios.gr/el/

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Νικόλαος Παπαγεωργίου

Πρόεδρος ΔΕ ΤΕΕ/ΚΔΘ

Back to top
elΕλληνικά