Μήνυμα Προέδρου ΤΕΕ-ΚΔΘ για τη Νέα Χρονιά

To ημερολόγιο του 2023, φτάνει στην τελευταία του σελίδα. Μια νέα χρονιά έρχεται και προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία για απολογισμό αλλά και αισιοδοξία!

Η χρονιά που φεύγει ήταν αναμφίβολα δύσκολη. Είχε σημαντικές προκλήσεις αλλά και μεγάλες δοκιμασίες, ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία. Αντιμετωπίσαμε, ως κοινωνία, σημαντικές πιέσεις απόρροια της ενεργειακής κρίσης αλλά και του υψηλού πληθωρισμού. Κυρίως όμως βρεθήκαμε, με το σκληρότερο τρόπο, αντιμέτωποι με την κλιματική κρίση και τα καταστροφικά αποτελέσματά της.

Το 2024 είναι η χρονιά που θα κληθούμε να ανοικοδομήσουμε τις ζωές και τον τόπο μας.  Ως τεχνικός κόσμος γνωρίζουμε καλά πως θα καλούμαστε να συνδράμουμε αποφασιστικά με την τεχνογνωσία και τη μεθοδικότητά μας. Είμαι βέβαιος πως θα είμαστε εδώ και θα το καταφέρουμε όσο αντίξοες συνθήκες κι αν αντιμετωπίσουμε, υπηρετώντας για ακόμα μία φορά τον κομβικό ρόλο μας στην κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε να αποτελούμε θεμελιώδη δύναμη ανάπτυξης, καινοτομίας και διαρκούς εξέλιξης προς ένα σύγχρονο, πράσινο αλλά και συμπεριληπτικό κοινωνικά μέλλον. Παράλληλα, παραμένουμε ως ΤΕΕ δύναμη διεκδίκησης για τα δικαιώματα και της προοπτικής του κλάδου και των μελών μας.

Υποδεχόμαστε με αισιοδοξία κι αποφασιστικότητα το 2024. Αφήνουμε πίσω μια δύσκολη χρονιά, κρατώντας  τα διδάγματά της κι αντλώντας από το παρελθόν δύναμη και πίστη στις δυνατότητές μας.

Εύχομαι από καρδιάς, το 2024 να φέρει υγεία, αγάπη, ανθρωπιά, δημιουργία και κοινές προσπάθειες συνεργασίας για ένα πολύ καλύτερο μέλλον!

Καλή Χρονιά!

Νικόλαος Ηλ.  Παπαγεωργίου

Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΚΔΘ

Back to top
elΕλληνικά