Μήνυμα του προέδρου ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, κ.Νίκου Παπαγεωργίου για την επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Σήμερα, 25 Μαρτίου 2021, συμπληρώνονται δύο αιώνες από την Επανάσταση του 1821, που σηματοδότησε την απαρχή του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Η αποφασιστικότητα των Αγωνιστών του ‘21, η αγάπη τους για την πατρίδα και η αυτοθυσία τους, διακόσια χρόνια μετά, αποτελούν τον φωτεινό «φάρο» που οδηγεί και τα δικά μας βήματα στους δρόμους και τις προκλήσεις του μέλλοντος, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Σε αυτήν την αποφασιστικότητα, που δεν λύγισε μπροστά στα δεινά που ορθώθηκαν μπροστά της, δεν υπέκυψε στις αντίξοες συνθήκες που συνάντησε, οφείλουμε την ανεξαρτησία και τη σημερινή μας ελευθερία.

Μοναδικό μας χρέος απέναντι στους ήρωες του ‘21 είναι να επιδεικνύουμε κι εμείς την ίδια -κι ακόμη μεγαλύτερη- αποφασιστικότητα κι επιμονή για το Κράτος Δικαίου που εκείνοι μας κληροδότησαν.

Σήμερα, όλοι μας έχουμε μια μοναδική συνάντηση με την Ιστορία μας, περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει και αισιόδοξοι για όσα μπορούμε να χτίσουμε, με τη σειρά μας, για τις επόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά Ελλάδα, Χρόνια πολλά Έλληνες!!!

Back to top
elΕλληνικά