Διαδικτυακή ημερίδα «Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»

Διαδικτυακή Θεματική Ημερίδα με τίτλο: «Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Προκλήσεις για βιώσιμες επιχειρηματικές λύσεις με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος», διοργανώνουν την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF), σε συνεργασία με το Skywalker.gr για τη δέσμη πρωτοβουλιών GRBossible που υποστηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Η Διαδικτυακή Θεματική Ημερίδα αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης πρωτοβουλίας, που επικεντρώνεται στη δυνατότητα αξιοποίησης του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), προκειμένου να αντιμετωπίσουν σύγχρονες προκλήσεις και να αναπτύξουν κύκλο εργασιών εστιασμένο στην προστασία του περιβάλλοντος. Εξυπηρετεί την ανάγκη ενημέρωσής τους, δικτύωσης με άλλους φορείς και προοπτικής στήριξής τους από πιθανές συγχρηματοδοτικές πηγές, ώστε να καλύψουν το ποσοστό χρηματοδότησης, που αφορά στην ιδία συμμετοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διαδικτυακή Θεματική Ημερίδα διακρίνεται σε τέσσερεις επιμέρους ενότητες. Στην πρώτη ενότητα θα παρουσιαστεί ο ρόλος των διοργανωτών σχετικά με το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE, καθώς και ευκαιρίες και εργαλεία για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιάσουν τους άξονες προτεραιότητάς τους πιθανές συγχρηματοδοτικές πηγές, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους για ενίσχυση των Δικαιούχων έργων LIFE. Στην τρίτη αποτυπώνονται οι σύγχρονες τάσεις στην αγορά με έμφαση στην κοινωνική καινοτομία και τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες προσανατολισμένες στην προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, θα παρουσιαστούν εμβληματικά έργα LIFE που εστιάζουν σε εμπορικά αξιοποιήσιμα αποτελέσματα και συνδέονται με σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/30nTlW9

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες για τον τρόπο παρακολούθησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλωθεί στη φόρμα συμμετοχής. Σημειώνεται ότι με την επιτυχή παρακολούθηση της εκδήλωσης θα αποσταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συντονιστούν σε μια live συνάντηση στο Facebook του Greek LIFE Task Force και του Skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα, καθώς και στο site «Βγαίνουμε Μπροστά».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας, εδώ.

Back to top
elΕλληνικά