Επιμορφωτικά Εργαστήρια ΤΕΕ Ιουνίου, Ιουλίου 2023

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) έλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει σειρά Επιμορφωτικών Εργαστηρίων μέσα στο 2023, μια χρονιά με υψηλό συμβολισμό αφού το 2023 έχει ανακηρυχθεί από την ΕΕ ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.

Περισσότεροι από 500 επαγγελματίες Μηχανικοί παρακολούθησαν ήδη τον πρώτο κύκλο των Επιμορφωτικών Εργαστηρίων που διοργανώθηκαν τις εβδομάδες 27 Απριλίου έως 8 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ.

Στη διάρκεια των πρώτων Εργαστηρίων, 25 εισηγητές υψηλού επιπέδου εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας – ο καθένας στον τομέα του – παρουσίασαν στους Μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θέματα αιχμής και μελέτες περίπτωσης που σχετίζονται με την εκτυλισσόμενη μετάβαση των επαγγελματιών αλλά και του κλάδου συνολικά στην ψηφιακή εποχή, τη βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη.

Η θεματολογία των Εργαστηρίων έχει επιλεχθεί ώστε να εισάγει τους συμμετέχοντες Μηχανικούς σε ζητήματα που καλούνται ή θα κληθούν να διαχειριστούν άμεσα στην εργασιακή τους καθημερινότητα τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.

Το ΤΕΕ ανακοινώνει νέες επαναληπτικές ημερομηνίες για κάθε μία από τις παρακάτω θεματικές, ενώ θα σχεδιάσει τη διοργάνωση νέων ανανεωμένων κύκλων Εργαστηρίων με διαφορετική θεματολογία ή/και μεγαλύτερη εξειδίκευση των αντικειμένων των πρώτων κύκλων, από τον Σεπτέμβριο και μέχρι το τέλος του 2023.

  • Tην Πέμπτη 29 Ιουνίου, διοργανώνεται εκ νέου για 4η φορά, mε φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, το Εργαστήριο που αφορά στο Building Information Modeling (BIM).
  • Την Πέμπτη 6 Ιουλίου, με φυσική παρουσία, οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν το Εργαστήριο που αφορά στα ESG Κριτήρια και το παγκόσμιο ζητούμενο για βιώσιμες και ενεργειακά ουδέτερες πόλεις .
  • Την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα διεξαχθεί, διαδικτυακά και στην Αγγλική γλώσσα, Εργαστήριο με τίτλο “Lessons learnt after the Feb 6th earthquake sequence in Turkiye. The Hellenic Reconnaissance Mission of April 21-25”, κατά το οποίο ομιλητές από την ελληνική αποστολή στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας αλλά και εκπρόσωποι ενώσεων Μηχανικών από το εξωτερικό θα μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους απευθυνόμενοι σε διεθνές κοινό Μηχανικών. Το ΤΕΕ διοργανώνει το διαδικτυακό Εργαστήριο, σε συνεργασία με το ΕΜΠ και το ΕΤΑΜ.
  • Την Πέμπτη 13 Ιουλίου, επίσης διαδικτυακά, διοργανώνεται ένα ακόμα Εργαστήριο για την πρόσβαση στους πόρους της ΕΕ και ειδικότερα για τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Horizon Europe.

Η παρακολούθηση των Εργαστηρίων θα γίνεται μετά από δωρεάν ηλεκτρονική προεγγραφή.

Ο χώρος διεξαγωγής για τα εργαστήρια που προβλέπουν φυσική παρουσία, είναι οι εγκαταστάσεις του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα), 1ος όροφος.

Ενημερωθείτε για όλα τα επερχόμενα προγράμματα και δηλώστε συμμετοχή στη σελίδα:

https://web.tee.gr/seminaria-tee/training-workshops

Πηγή: ΤΕΕ

Back to top
elΕλληνικά