ΛΑΡΙΣΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α/ΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

7. Μαρία Καμηλαράκη – Σαμαρά

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Βιογραφικό

Είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Mηχανικός Ε.Μ.Π., πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. του Παν. Πειραιά και αριστοβάθμια πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και έχω πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. και στην Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μιλώ Αγγλικά και Ιταλικά.
Ασκώ σήμερα ελεύθερο επάγγελμα Πολιτικού Μηχανικού.
Έχω εργασθεί ως εκπαιδευτικός και στις τρεις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και έχω διατελέσει Διοικήτρια και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Γουμένισσας Κιλκίς και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του 2ου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Λάρισας.
Είμαι μέλος πολλών φιλανθρωπικών και πολιτιστικών σωματείων της πόλης, και έχω μεγάλη πολιτιστική και πολιτική δράση.
Διετέλεσα:
Μέλος της αντιπροσωπείας του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τ.Ε.Ε., εκλεγμένη με την παράταξη της Δ.Κ.Μ., την περίοδο 2003-2006.
Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας, 2003-2006.
Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Γουμένισσας Κιλκίς.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λάρισας, 2002-2006.
Αναπληρώτρια Διευθύντρια του 2ου Ι.Ε.Κ. Λάρισας.

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας από το 2010 έως το 2013.
Συμμετείχα ως υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2004, 2007, 2009 και 2012 με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και κατατάχθηκα πρώτη επιλαχούσα βουλευτής με 20.000 σταυρούς προτίμησης.
Είμαι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων από το 2014 μέχρι σήμερα.

Είμαι παντρεμένη με τον κ. Δημήτρη Σαμαρά, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Α.Π.Θ., στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και έχουμε δύο γιους, τον Ηλία, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Π.Θ., MSc και το Σταύρο, Πολιτικό Μηχανικό Π.Θ., MSc.

Μετά την τιμητική πρόσκληση του Προέδρου μας κ. Νίκου Παπαγεωργίου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Δ.Κ.Μ., αποφάσισα να είμαι και πάλι υποψήφια,
• επειδή το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας και είναι ο θεσμοθετημένος σύμβουλος του κράτους και ένας από τους βασικούς πυλώνες της επιχειρηματικότητας,
• επειδή θεωρώ ότι οι εκλογές είναι η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία,
• επειδή κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής δραστηριότητάς μου το ενδιαφέρον μου για τα προβλήματά μας, ως μηχανικοί, ήταν και παραμένει μεγάλο,
• επειδή κατά τα τελευταία έτη η οικονομική κρίση έπληξε ιδιαίτερα τον κλάδο μας και το γεγονός αυτό δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία,
• επειδή έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ ένα ισχυρό, καινοτόμο, ευέλικτο, επιμελητήριο που θα είναι αρωγός και όχι ουραγός σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας, επειδή θα πρέπει να στηρίξουμε τα θέματα που μας αφορούν, με την εμπειρία και τις γνώσεις μας για να αντιστρέψουμε το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας που βιώνουμε όλοι μας.

Για όλους μας, κύριος στόχος πρέπει να είναι η πραγματική ανάπτυξη που θα βελτιώσουν όχι μόνο το επάγγελμα του μηχανικού αλλά και τη ζωή όλων των πολιτών και την οικονομία της χώρας μας.

Back to top
elΕλληνικά