Παρουσίαση του Προέδρου του ΤΜΕΔΕ κ. Ντίνου Μακέδου για το εργαλείο χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κατασκευαστικού κλάδου «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ»

ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας - Οι προκλήσεις και οι αναπτυξιακές δυνατότητες του κλάδου των κατασκευών στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ο ρόλος του ΤΜΕΔΕ στις προκλήσεις του κλάδου των κατασκευών: Νέες δυνατότητες χρηματοδότησης” με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ κ. Ντίνο Μακέδο. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ και το ΤΜΕΔΕ.

Βασικός άξονας και σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μελών του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας σχετικά με το χρηματοδοτικό εργαλείο «ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ», που δημιούργησαν από κοινού το Ταμείο και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η παρουσίαση έγινε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον Πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ, τον κ. Ντίνο Μακέδο, ο οποίος ανέπτυξε τον σύγχρονο ρόλο του Ταμείου και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει.

Το «Ταμείο ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ» είναι ένα πιστοδοτικό προϊόν που σχεδιάστηκε βάσει των αναγκών των μηχανικών σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για να ενισχύσει τη ρευστότητα των τεχνικών εταιρειών, μελετητικών και εργοληπτικών. Με τις ευνοϊκές δυνατότητες που δημιουργεί η γενικότερη οικονομική συγκυρία, καθώς και τις αναπτυξιακές πολιτικές του Ταμείου Ανάκαμψης στη χώρας μας, η ενίσχυση του πιστοδοτικού ρόλου του ΤΜΕΔΕ αποτελεί τη σταθερά που αναζητά ο Τεχνικός κόσμος, σε μία εποχή διαρκούς κινητικότητας και αλλαγών.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ χορηγεί δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 200.000 ευρώ, με ευνοϊκούς όρους και με εγγύηση 80% του κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή το Ταμείο παρέχει εγγύηση σε δάνεια που χορηγούν 8 συνεργαζόμενες με το Ταμείο Τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank Ergasias, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, Optima Bank, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας) σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μελετητές και κατασκευαστές δημοσίων και ιδιωτικών έργων, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να δείτε αναλυτικά την παρουσίαση του κ. Μακέδου εδώ: ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας – Οι προκλήσεις και οι αναπτυξιακές δυνατότητες του κλάδου των κατασκευών στην Ελλάδα.

Back to top
elΕλληνικά