Επιστολή – Αίτημα για παράταση Προγραμμάτων “Εξοικονομώ”

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού  Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Πρόεδρος, κ. Νίκος Παπαγεωργίου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, με την οποία του μεταφέρει αίτημα για την παράταση υπαγωγής στα Προγράμματα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023», «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ», καθώς και για παράταση της προθεσμίας υλοποίησης παρεμβάσεων και ολοκλήρωσης του έργου «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Ολόκληρη η επιστολή του Προέδρου προς τον Υπουργό έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, στις 15/9/2023 λήγει η προθεσμία υπαγωγής στα προγράμματα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023», «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ», καθώς και η προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων και ολοκλήρωσης του έργου «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ».

Ωστόσο, η επέλαση του καιρικού φαινομένου «Daniel» και οι καταστροφικές του συνέπειες για την περιοχή μας – που δυστυχώς ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη – είχε ως αποτέλεσμα την κήρυξη σχεδόν του συνόλου της Θεσσαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, πολλές περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα που καθιστούν αδύνατο τόσο για τους ιδιώτες, όσο και για τους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ολοκλήρωσης των διαδικασιών για ένταξη στα εν λόγω προγράμματα εγκαίρως.

Για τους λόγους αυτούς, κατόπιν σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, αιτούμαστε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των προγραμμάτων αυτών κατά δύο μήνες, έως τις 15/11/2023.

Τελώντας σε αναμονή της θετικής σας ανταπόκρισης στο αίτημά μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας και του επιτελείου σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της ΔΕ του

ΤΕΕ – Π.Τ. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Παπαγεωργίου Νικόλαος

Back to top
elΕλληνικά