Το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την Προσβασιμότητα Κτιρίων | 20-01-2023

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Αστέριος Νάρης εκπροσώπησε το Τμήμα στην διαδικτυακή συζήτηση της T-Press web tv, στην εκπομπή “Εργοταξιακά Θέματα” με θέμα την “Προσβασιμότητα Δημόσιων Κτιρίων”.

Ο κ. Νάρης έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο θέμα αναφέροντας ότι Το ΤΕΕ με ίδιους πόρους – χωρίς άλλη κρατική χρηματοδότηση, ανέλαβε τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία της ‘’Ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής στοιχείων προσβασιμότητας κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος’’ (από 21/9/2021) που έχει ως στόχο την καταγραφή της κατάστασης των κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος στην Επικράτεια, καθώς και των αναγκαίων παρεμβάσεων που θα τα καταστήσουν απολύτως προσβάσιμα.

 Η πλατφόρμα εντάχθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υπό την ευθύνη του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στον ακόλουθο σύνδεσμο στο κανάλι Youtube του Τμήματος: https://youtu.be/ordfX4ecJws 

 

 

Back to top
elΕλληνικά