ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Ενημερωτική εκδήλωση – ΤΜΕΔΕ: Νέα εποχή για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα | 14-03/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λάρισα, 14/03/2024

 

Με επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Νέα εποχή για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα» από το ΤΜΕΔΕ και το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ

Το Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ), διοργάνωσαν την Τετάρτη 14 Μαρτίου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΤΜΕΔΕ: Νέα εποχή για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του τεχνικού κλάδου της περιοχής. Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΤΜΕΔΕ, σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), για τη δημιουργία κύκλου ενημερωτικών συναντήσεων σε πόλεις ανά την Επικράτεια.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διεξοδική ενημέρωση των επαγγελματιών Μηχανικών για τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται μέσω της θυγατρικής ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions, η οποία προσφέρει ένα καινοτόμο εργαλείο που βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ευρωπαϊκού πλαισίου μικροχρηματοδοτήσεων. Το συγκεκριμένο εργαλείο προσφέρει απρόσκοπτη πρόσβαση σε λύσεις ρευστότητας στους επιχειρηματίες – μηχανικούς, με σκοπό την άρτια και έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες, πέραν από την ενημέρωση για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τη διαδικασία έκδοσης δανείου σε πραγματικό χρόνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας και σύντομο χαιρετισμό ο Βουλευτής ν. Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν και οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Βασίλης Κόκκαλης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΑΤ κ. Γεώργιος Ζαββός ο οποίος απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Νίκος Παπαγεωργίου, εξήρε την προσφορά του ΤΜΕΔΕ στην ανάπτυξη του επαγγέλματος του μηχανικού και τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου διαχρονικά, ενώ ανέφερε ότι η συνεργασία μεταξύ ΤΕΕ και ΤΜΕΔΕ έχει συμβάλει στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη και άλλων εργαλείων που σύντομα θα βρίσκονται στην διάθεση των μηχανικών.

Κάνοντας την εισαγωγή στο θέμα της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος αναφέρθηκε στον ρόλο του ΤΜΕΔΕ που είναι να στηρίζει τους χιλιάδες επαγγελματίες του τεχνικού κλάδου, βοηθώντας τους να αποκτήσουν γερές βάσεις και να αναπτυχθούν πολλαπλασιαστικά, εξελίσσοντας τόσο τον εγγυοδοτικό του ρόλο, όσο και τον πιστοδοτικό. Μάλιστα, ο κ. Μακέδος προανήγγειλε  αφενός τη μείωση κατά 30% των προμηθειών των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης, προκαταβολής και δεκάτων των μηχανικών που έχουν έδρα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφετέρου την έκδοση εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης και λειτουργίας για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ΑΠΕ που αναλαμβάνουν μηχανικοί.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις. Ο κ. Κωνσταντίνος Πρωτογεράκης, Στέλεχος της Διεύθυνσης Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων του Τμήματος Εγγυήσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας,  παρουσίασε το Χρηματοδοτικό Εργαλείο ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ αλλά και τα υπόλοιπα προγράμματα χρηματοδότησης ΜμΕ που διατίθενται σήμερα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Παράλληλα ο κ. Χαράλαμπος Αγκυρόπουλος, CEO της ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions  προχώρησε σε μια αναλυτική παρουσίαση του Εργαλείου Μικροχρηματοδότησης αλλά και της διαδικασίας έκδοσης δανείου, σε πραγματικό χρόνο.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με διαδραστικό χαρακτήρα, η οποία είχε ως στόχο να μυήσει τους μηχανικούς στις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους από το ΤΜΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Μια ακόμη πρωτοβουλία ενημέρωσης των μηχανικών στην οποία πρωτοστατεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

###

 

Back to top
elΕλληνικά