ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Διαδικτυακές εκδηλώσεις «Ημέρες Μηχανικού – Πολιτικός Μηχανικός & Αρχιτέκτων Μηχανικός»

Δύο “back to back” διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις από το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ στο πλαίσιο ανάδειξης των ειδικοτήτων Μηχανικού.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης του ρόλου και της προσφοράς των Μηχανικών στην κοινωνία, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, σχεδίασε και υλοποιεί μια νέα πρωτοβουλία με τον τίτλο «Ημέρες Μηχανικού».

Οι «Ημέρες Μηχανικού» αποτελούν μια σειρά από διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν όλους τους μηχανικούς: όσους ξεκίνησαν μόλις ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν σπουδές σε μια πολυτεχνική σχολή, όσους βρίσκονται ήδη στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, καθώς κι όσους αισθάνονται πως έχουν ήδη καταξιωθεί επαγγελματικά, αλλά επιθυμούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του κλάδου τους και επιθυμούν να διευρύνουν το αντικείμενο εργασίας τους.

Η συγκεκριμένη σειρά εκδηλώσεων προσφέρει την ευκαιρία σε μελλοντικούς συναδέλφους να γνωριστούν με το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, τον φορέα που θα τους εκπροσωπεί κατά τον επαγγελματικό τους βίο και τους τοπικούς συλλόγους, ενώ συγχρόνως καλύπτουν την ανάγκη των παλιών μηχανικών να απορροφούν νέες γνώσεις και να είναι παρόντες στις εξελίξεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά δύο διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις, των οποίων η θεματική στόχευση αφορούσε τους Πολιτικούς Μηχανικούς και τους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς αντίστοιχα, τοποθετώντας στο επίκεντρο σημαντικά θέματα όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα, τις προοπτικές, ερευνητικές και επιστημονικές δραστηριότητες του τμήματος, τη θέση και το ρόλο τους στον κατασκευαστικό κλάδο αλλά και τις δυνατότητες απασχόλησής τους στον Δημόσιο Τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση για τους Πολιτικούς Μηχανικούς, συμμετείχαν και μίλησαν οι εξής:

Ο Δρ. Μπαρδάκης Βασίλειος, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ) για τα Επαγγελματικά δικαιώματα Πολιτικού Μηχανικού, ο κ. Μαρκατάς Ιωάννης, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Λάρισας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών για το Όραμα και τις Προοπτικές, η Δρ. Κατσαρδή Βανέσσα, Επίκουρος Καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςγια τις Ερευνητικές και Επιστημονικές Δραστηριότητες τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, ο κ. Κυρίτσης Βάιος, Πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Λάρισας για τη θέση του Μηχανικοού στην κατασκευή δημοσίων έργων, καθώς και η κα. Σταυρούλα Καρρά, Πολιτικός Μηχανικός, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας για την απασχόληση του Πολιτικού Μηχανικού στους δημόσιους φορείς.

Αντίστοιχα, στην εκδήλωση για τους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, συμμετείχαν και μίλησαν οι εξής:

Ο κ. Ξυνομηλάκης Δημήτριος, Πρόεδρος ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για τα Επαγγελματικά δικαιώματα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού, ο κ. Μανωλίδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για Ερευνητικές και Επιστημονικές Δραστηριότητες τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ο κ. Νέστορας Κανέλλος, Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας για τις Δραστηριότητες Τεχνικού Γραφείου Αρχιτέκτονα Μηχανικού – Οράματα και προκλήσεις, καθώς και η κα. Σαράφη Έλενα, Προϊσταμένη Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού & Εφαρμογών / ΔΙΠΕΧΩΣ Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας που εστίασε στην απασχόληση του Αρχιτέκτονα Mηχανικού στους δημόσιους φορείς.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ανέδειξε στους χαιρετισμούς του τη σημασία των δύο ειδικοτήτων και μίλησε συνολικά για την πρωτοβουλία «Ημέρες Μηχανικού», σημειώνοντας: «η φετινή είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για όλους εμάς τους Μηχανικούς, καθώς το Τεχνικό Επιμελητήριο -το «σπίτι» μας- συμπληρώνει τα 100 χρόνια λειτουργίας του ως φορέας – τα πρώτα 100. Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός, αποφασίσαμε ως Τμήμα να σχεδιάσουμε μια πρωτοβουλία μέσα από την οποία στοχεύουμε να τιμήσουμε και να αναδείξουμε το έργο και τον ρόλο κάθε ειδικότητας Μηχανικού».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις στους ακόλουθους συνδέσμους, στο κανάλι Youtube του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ:

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό

Back to top
en_GBEnglish (UK)