Επίσκεψη υποψήφιας Δημάρχου κας Καραλαριώτου στο ΤΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Καραλαριώτου Ρένα, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019. Όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕ παρουσίασαν και ανέλυσαν τις προτάσεις του ΤΕΕ για την τοπική ανάπτυξη, καθώς και ζητήματα της πόλης που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Επισημάνθηκαν δράσεις που έχει αναλάβει το τμήμα προς όφελος των μηχανικών, όπως το γραφείο υποστήριξης, η δομή επιμόρφωσης, η δυνατότητα δημιουργίας επαγγελματικού προφίλ στην ιστοσελίδα και η καθιέρωση του θεσμού της «εβδομάδας νέου μηχανικού». Τονίστηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος της ανεργίας των μηχανικών και πως σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν οι δημοτικές αρχές, δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες με πολλαπλά οφέλη, χρησιμοποιώντας την δυνατότητα που της δίνει ο νόμος περί ανταποδοτικών τελών, ως κίνητρα για επενδύσεις και πιο συγκεκριμένα για την προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την αειφόρο ανάπτυξη και την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, την ασφάλεια των πολιτών. Με αυτή τη λογική έχουν συνταχθεί και οι προτάσεις που ενέκρινε ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος, για την τοπική ανάπτυξη, οι οποίες παραδόθηκαν εγγράφως και ιδιοχείρως στην κα Καραλαριώτου.

Η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων παρέλαβε τις προτάσεις που της ενεχείρισε ο πρόεδρος και αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει συνεργασία μεταξύ της δημοτικής αρχής και του ΤΕΕ, καθώς και στην πρότασή της να δημιουργηθεί ένα άτυπο συμβουλευτικό όργανο, με συμμετοχή όλων των φορέων, που έχουν σχέση με την τοπική ανάπτυξη, το οποίο θα βοηθά το δημοτικό συμβούλιο στη λήψη αποφάσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συνδράμουν το έργο της εκάστοτε δημοτικής αρχής και τα συμβουλευτικά συλλογικά όργανα του ΤΕΕ, οι Μόνιμες Επιτροπές. Ακολούθως αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα της παράταξής της και πιο εξειδικευμένα στις προτάσεις της για επικαιροποίηση και εφαρμογή του ΣΒΑΚ στην πόλη της Λάρισας.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, κατέληξε δηλώνοντας ο πρόεδρος, Νίκος Παπαγεωργίου, για το Τεχνικό Επιμελητήριο η επίσκεψη ενός υποψήφιου Δημάρχου, ώστε να ενημερωθεί για τις προτάσεις μας για την πόλη του και για την τοπική ανάπτυξη. Πιστεύουμε πως οι Δημοτικές αρχές οφείλουν να διαβουλεύονται με τους θεσμικούς φορείς, και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον συνδυασμό ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, όσο και στην επικεφαλής κα Καραλαριώτου Ρένα που σήμερα μας επισκέφθηκε. Καλή επιτυχία Ρένα!!!»