Πέντε οικίσκους παρέδωσαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η Attica Βank και το ΤΜΕΔΕ

Πέντε συνολικά οικίσκους για τη στέγαση ισάριθμων σεισμόπληκτων οικογενειών στο Μεσοχώρι παρέδωσαν η Attica bank (3) και το ΤΜΕΔΕ, το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (2) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα λειτουργούν στους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου ειδικά γραφεία για την υποβοήθηση στην αποκατάσταση των επιπτώσεων εκ του πρόσφατου σεισμού του Μαρτίου.

Παραδόθηκαν, ακόμη, δυο τροχόσπιτα για τη στέγαση ισάριθμων σεισμόπληκτων οικογενειών σε Κοιλάδα και Κουτσόχερο του Δήμου Λάρισας ενώ αναμένονται τις επόμενες μέρες άλλα τρία για να παραδοθούν στο Κουτσόχερο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Αttica bank αλλά και το Ταμείο των μηχανικών για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στη δύσκολη στιγμή η Attica bank ανταποδίδει την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλει η κοινωνία. Οι μηχανικοί αποδεικνύουν την αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο. Είναι μια προσφορά μεγάλης προστιθέμενης αξίας καθώς σους οικίσκους θα στεγαστούν άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη μέχρι να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους. Ακόμη ευχαριστώ θερμά τον Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή που ικανοποίησε άμεσα το αίτημά μας και από Δευτέρα πρόκειται να λειτουργούν στους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου ειδικά γραφεία για την εξυπηρέτηση των σεισμόπληκτων. Είμαστε εδώ και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Στην παράδοση των οικίσκων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας, Αθλητισμού και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας και ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Καραλής.

Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί:

  • 160 οικίσκοι και εγκαταστάθηκαν σε: Δαμάσι, Πλατανούλια, Βλαχογιάννι, Μεσοχώρι, Αμούρι, Πραιτώρι, Δομένικο, Μαγούλα, Μάνδρα, Ραχούλα, Κουτσόχερο, Φαρκαδόνα, Ζάρκο, Πηνειάδα, Γριζάνο, Παλαμά, Άγιο Δημήτριο Παλαμά και Πέτρινο.
  • 73 τροχόσπιτα.
  • 3 αίθουσες διδασκαλίας στο Δήμο Παλαμά (ενώ αναμένεται ακόμη 1 τις επόμενες ημέρες).
  • 1 αίθουσα διδασκαλίας στο Διάσελο του Δήμου Φαρκαδόνας.
  • 2 αίθουσες στο Βλαχογιάννι και αναμένονται άλλες δυο αύριο.

Ενώ 11 αίθουσες διδασκαλίας έχουν προγραμματιστεί να εγκατασταθούν στο Δήμο Λαρισαίων.

Back to top
en_GBEnglish (UK)