«Πρόσφατες κανονιστικές παρεμβάσεις χωροταξίας και αδειοδότησης» – Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση ΣΘΕΒ-ΣΕΒ, με συμμετοχή του ΤΕΕ-Κ&Δ Θεσσαλίας

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόσφατες κανονιστικές παρεμβάσεις χωροταξίας και αδειοδότησης» διοργανώνει ο ΣΘΕΒ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου (15.00-16.30). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, εκ μέρους του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας η κ. Άννα Γιαννιού, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, MSc και ο κ. Χρήστος Κουτάκος, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, MSc, οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα «Ζητήματα εφαρμογής του αναθεωρημένου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Θεσσαλίας, υπό το πρίσμα του Ν.4759/2020 και των ευκαιριών του Ταμείου Ανάκαμψης».

Αναλυτικά, δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας για τις πρόσφατες κανονιστικές παρεμβάσεις σε θέματα χωροταξίας και αδειοδοτήσεων, όπως και τις αλλαγές που επιφέρουν σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Η ενημέρωση θα αφορά μεταξύ άλλων:

  • Τον Ν. 4635/2019 «Επενδύω στην Ελλάδα» (αδειοδότηση μεταποιητικών επιχειρήσεων, αδειοδότηση σε επιχειρηματικά πάρκα, περιβαλλοντική αδειοδότηση).
  • Την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 92108/1045/Φ.15 για τις νέες περιβαλλοντικές κατατάξεις (κατάργηση «Οχλήσεων», εκσυγχρονισμός κριτηρίων κατάταξης, μετάπτωση εντός ΕΠ, επικαιροποίηση Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων)
  • Την ΚΥΑ Αριθμ. Φ/Α.15/3/οικ.112239/1270 για το Επιχειρηματικό Πάρκο Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας (διαδικασία καθορισμού, οριοθέτησης και οργάνωσης, των απαιτούμενων δικαιολογητικών, του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης του ΕΠΜΜΜ)
  • Τον Ν. 4759/2020 για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας (βασικές παρεμβάσεις, βελτιώσεις και εκκρεμή ζητήματα, θέματα μεταβατικών διατάξεων)
  • Τα ζητήματα εφαρμογής του αναθεωρημένου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Θεσσαλίας, υπό το πρίσμα του Ν. 4759/2020 και των ευκαιριών του Ταμείου Ανάκαμψης.

Την εκδήλωση μπορούν να την παρακολουθήσουν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη επιχειρήσεων, μηχανικοί κ.α. ενώ στο τέλος θα υπάρξει δυνατότητα και συζήτηση με τους ομιλητές.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής έως την Τρίτη 16/02, προκειμένου να λάβουν τον σύνδεσμο ηλεκτρονικής παρακολούθησης μετά την εγγραφή τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση: (αρμόδιοι) κ. Κωνσταντίνος Γρηγορίου, ΣΘΕΒ, Τ: 2410555507, Ε: sthev@sthev.gr , κα Μαρία Μποζούδη, ΣΕΒ, Τ: 211 5006155, E: mbozoudi@sev.org.gr).

 

Back to top
en_GBEnglish (UK)