«Σύμπραξη» Δήμου Λαρισαίων και ΤΕΕ-ΚΔΘ για το ΣΒΑΚ – Ξεκινάει η διαδικασία αναθεώρησης – Οι Λαρισαίοι συμμετέχουν απαντώντας σε ερωτηματολόγιο

Ο Δήμος Λαρισαίων και το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ προχωρούν σε σύμπραξη με σκοπό την αναθεώρηση του ΣΒΑΚ και προτρέπουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις μέσω ειδικού ερωτηματολογίου.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου καθώς και τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Μαμάκου και του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Παπαγεωργίου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διαδικασία αναθεώρησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανθεκτικότητας (ΣΒΑΚ) της Λάρισας, οι παρεμβάσεις για κυκλοφοριακό-στάθμευση βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, θεμάτων επί τάπητος στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, κ.Νίκο Παπαγεωργίου.

Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το ΤΕΕ για την κατάρτιση ερωτηματολογίου -το οποίο «τρέχει» στο διαδίκτυο- προς τους πολίτες της Λάρισας, με στόχο την καταγραφή των απόψεων, των προβληματισμών, των επισημάνσεων αναφορικά με την εφαρμογή του ΣΒΑΚ, όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Σύγχρονος Δήμος είναι αυτός που σχεδιάζει την ανάπτυξη της περιοχής, επενδύοντας στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και στον προσδιορισμό της ταυτότητας της πόλης (brandname) στη βάση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης που στηρίζεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια αλλά και στις συνέργειες και στις δικτυώσεις.

Αυτό σημαίνει επένδυση σε υπηρεσίες με υψηλή τεχνολογία, αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, ανάπτυξη συνεργειών και πλαισίου συναντίληψης με τους επιστημονικούς φορείς. Η συμβολή του ΤΕΕ, ως επιστημονικού συμβούλου της Πολιτείας, είναι κομβική -στηρίζουμε την πρωτοβουλία για την καταγραφή των απόψεων των πολιτών και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή, προχωράμε στο επόμενο βήμα, που είναι η διαδικασία αναθεώρησης του ΣΒΑΚ, όπως προβλέπεται», σημείωσε, στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

«Σκοπός όλων των μικρών και μεγάλων έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών και να συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των πόλεων. Το μεγάλο ζητούμενο λοιπόν η επίτευξη του οποίου καθορίζει και την επιτυχία των έργων, είναι η αποδοχή τους από τους τελικούς χρήστες, δηλαδή των τοπικών κοινωνιών, των πολιτών -των κατοίκων, των επαγγελματιών και των ανθρώπων των οποίων η καθημερινότητα επηρεάζεται. Συνεπώς, η καταγραφή των απόψεών τους είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής συναίνεσης, αλλά και για την αναζήτηση και εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων.

Εν όψει λοιπόν της επικείμενης αναθεώρησης του ΣΒΑΚ Λάρισας, αναλάβαμε την πρωτοβουλία διενέργειας μιας ουσιαστικής διαβούλευσης με τους πολίτες, τους οποίους καλούμε να συμμετέχουν και να καταθέσουν τη δική τους γνώμη», σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΚΔΘ.

Τόσο ο κ. Μαμάκος, όσο και ο κ. Παπαγεωργίου καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου (διαθέσιμο εδώ). Να σημειωθεί ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, οι εμπλεκόμενοι φορείς (κοινωνικοί, επιστημονικοί, οικονομικοί) της Λάρισας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα, αναφορικά με το ΣΒΑΚ.

Σύντομη παρουσίαση του ΣΒΑΚ και του ημι-δομημένου ερωτηματολογίου  είναι διαθέσιμη εδώ

Back to top
en_GBEnglish (UK)