«Πρεμιέρα» για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου – Ανοίγει στις 10.00 π.μ. η πλατφόρμα για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στη Θεσσαλία

Σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, στις 10.00 π.μ. θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με την ένταξη και της Θεσσαλίας στη διαδικασία, ολοκληρώνεται ο κύκλος του προγράμματος για τις μονοκατοικίες, ενώ την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου το σύστημα θα υποδεχθεί τις προτάσεις για τις πολυκατοικίες, ανά την επικράτεια.

Επίσης, σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου γίνεται υποχρεωτική η διαδικασία για την απόκτηση «Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας» και του αντίστοιχου «Πιστοποιητικού Πληρότητας», μέσω της πλατφόρμας του ΤΕΕ, που θα πρέπει να συνοδεύει κάθε μεταβίβαση και κάθε νέα οικοδομή.

Τα κτίρια εντάσσονται σε δύο κατηγορίες:

Κατηγορία Ι:

α. Κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ και κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες αυτών.

β. Κτίρια συνάθροισης κοινού (θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες εκδηλώσεων, συνεδριακά κέντρα, κτίρια εκθέσεων), συμπεριλαμβανομένων βιβλιοθηκών, μουσείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, σταθμών μετεπιβίβασης ΜΜΜ.

γ. Πρατήρια υγρών καυσίμων, συνεργεία ή πλυντήρια αυτοκινήτων.

δ. Τουριστικά καταλύματα άνω των 300 τ.μ.

ε. Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

στ. Νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, κλινικές, κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας και ψυχικής υγείας, βρεφοκομεία, παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί, οικοτροφεία, οίκοι ευγηρίας, ιδρύματα χρονίως πασχόντων, ιδρύματα ατόμων με αναπηρία.

ζ. Καταστήματα κράτησης και ειδικά καταστήματα κράτησης νέων.

Για τα κτίρια της Κατηγορίας Ι, υπάρχει περιθώριο πέντε (5) ετών για την καταχώρηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας.

Κατηγορία II:

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται όλα τα υπόλοιπα κτήρια και οι αυτοτελείς διηρημένες ιδιοκτησίες ανεξαρτήτως χρήσης.

Για τα κτήρια της Κατηγορίας II, η υποβολή γίνεται κατά τη μεταβίβαση του κτηρίου ή της αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας και η σχετική δήλωση προσαρτάται υποχρεωτικά στο συμβόλαιο.

Back to top
en_GBEnglish (UK)