Επιστολή του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ προς τον Πρωθυπουργό αναφορικά με την μη συμμετοχή του ΤΕΕ στον διάλογο για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας

Επιστολή του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ προς τον Πρωθυπουργό αναφορικά με την μη συμμετοχή του στο διάλογο για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 13 Μαρτίου 2024, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Νίκος Παπαγεωργίου απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά τη μη συμμετοχή του ΤΕΕ στο διάλογο για την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας περισσότερους από 4.500 Διπλωματούχους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα,  μεταφέρει τον προβληματισμό και την έκπληξη που προκάλεσε η απουσία του ΤΕΕ από τις εργασίες του διαλόγου για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Επισημαίνει παράλληλα πως αποτελεί οξύμωρο σχήμα αλλά και πρακτική δυσλειτουργία, να μη συμμετέχει στη διαβούλευση για το σχεδιασμό της ανασυγκρότησης ένας κομβικός κλάδος, όπως ο τεχνικός. Ένας κλάδος που ήταν και είναι απαραίτητος τόσο στο στάδιο της καταγραφής της κατάστασης όσο και μετέπειτα στο στάδιο της εφαρμογής των δράσεων για την επόμενη μέρα.

Τέλος, σημειώνει τη διαθεσιμότητα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για ουσιαστική συμμετοχή του στο εξής, σε έναν δημιουργικό διάλογο και μια αρμονική συνεργασία προς όφελος των πολιτών και της Θεσσαλίας.

Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής: εδώ

Back to top
en_GBEnglish (UK)