«Από το αγρόκτημα στο πιάτο» – Διαδικτυακή εκδήλωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Europe Direct
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τo Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Europe Direct σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα «Από το αγρόκτημα στο πιάτο – Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία – περιβάλλον» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 and time 12.00-13.30.
Θα παρουσιαστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της στρατηγικής της ΕΕ «από το αγρόκτημα στο πιάτο» που επιδιώκει:
- μείωση κατά 50 % της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων και του κινδύνου που συνδέεται με αυτά και κατά 50 % της χρήσης των πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων έως το 2030·
- μείωση των απωλειών θρεπτικών ουσιών τουλάχιστον κατά 50 %, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει υποβάθμιση της γονιμότητας του εδάφους. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η χρήση λιπασμάτων τουλάχιστον κατά 20 % έως το 2030·
- μείωση κατά 50 % των πωλήσεων αντιμικροβιακών φαρμάκων για τα εκτρεφόμενα ζώα και τις υδατοκαλλιέργειες έως το 2030·
- αύξηση των εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας έως το 25 % της γεωργικής γης έως το 2030.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση στο you tube και στο f/b επιλέγοντας τους παρακάτω συνδέσμους:
Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία - περιβάλλον - facebook
Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία - περιβάλλον - youtube