Δράση “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”

 Ανοιξε η διαδικασία αιτήσεων για τη Δράση “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” έτους 2018-2019 (μέχρι 3/7/2018)

Αφορά:

· Τις Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και
· Τις Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία
· Άτομα (γυναίκες και άντρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια των παιδιών
· Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία
οι οποίοι/ες επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι ως «μητέρες» ή «ωφελούμενοι ή ωφελούμενους» νοούνται αντιστοίχως και οι άνδρες – πατέρες ή ωφελούμενοι.
Οι ωφελούμενες/νοι, που θα ενταχθούν στην εν λόγω δράση, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές/τοί ή να είναι αυτοαπασχολούμενες/νοι ή
β) να είναι άνεργες/οι, οι οποίες/οι διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ (αν έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου) ή την κατάσταση  ανανεώσεων της κάρτας ανεργίας, όπως αυτή εκτυπώνεται από την επίσημη σελίδα του ΟΑΕΔ με τη χρήση του προσωπικού κλειδάριθμου ή όταν αφορά σε ειδικά ταμεία άλλο ισοδύναμο έγγραφο, που να πιστοποιεί την ανεργία.
Στις ανωτέρω ωφελούμενες/νους χορηγούνται «Αξίες  Τοποθέτησης» (Voucher), που συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔΕΔΒΜ ή των ΠΕΠ, σύμφωνα με την κατάταξή τους ως προς το όριο της φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ για κάθε κατηγορία νοικοκυριού και αφορά στην έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών 2016. Συγκεκριμένα, κάθε  ωφελούμενη/νος κατανέμεται :
(α) στο ΕΠΑΝΑΔΕΔΒΜ, όταν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά του είναι μεγαλύτερο από το κατά τα ανωτέρω οριζόμενο όριο της φτώχειας
(β) στο οικείο ΠΕΠ, όταν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά του είναι ίσο ή μικρότερο από το κατά τα ανωτέρω οριζόμενο όριο της φτώχειας.
Το όριο φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2016, ορίζεται σε 4.500€ ετησίως για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά :
– 50% για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.
– 30% για κάθε παιδί κάτω των 13 ετών

Εξαιρούνται από την παρούσα Πρόσκληση oι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των προϋποθέσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα εξαιρούνται όσοι έχουν προνήπια, παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία, οι οποίοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στην παρούσα πρόσκληση, ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος, της κατάστασης απασχόλησης ή και εργασιακής σχέσης και οικογενειακής κατάστασης, μόνο για την κατηγορία θέσης Β3 (Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας) και για την κατηγορία θέσης Δ1 (Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική αναπηρία ή/και κινητική αναπηρία – ΚΔΑΠ- ΜΕΑ).
Η δράση υλοποιείται μέσα από κύκλο Πρόσκλησης διάρκειας 11 μηνών, που αντιστοιχεί στο σχολικό έτος 2018-2019 (από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως την 31η Ιουλίου 2019), όσο και η μέγιστη διάρκεια ισχύος της «αξίας τοποθέτησης» (voucher) για τους ωφελούμενους, που θα επιλεγούν.

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνει μια μητέρα είναι:

α) ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr και

β) αποστολή στην ΕΕΤΑΑ ταχυδρομικά ή με courier των παρακάτω δικαιολογητικών:
• Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική δήλωση
• Φωτοτυπία Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
• Εκκαθαριστικό οικονομικού έτους 2017 (που να καθορίζει το οικογενειακό εισόδημα)
• Βεβαίωση απασχόλησης
• Βεβαίωση εργοδότη (για μισθωτές μητέρες) ή
• Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα (για αυτοαπασχολούμενες μητέρες) ή
• Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ (για άνεργες μητέρες)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ : http://www.eetaa.gr/

Καταληκτική ημερομηνία 3/7/2018 και ώρα 24:00

Back to top
en_GBEnglish (UK)