Ημερίδα «Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη, μια αμφίδρομη σχέση»

Ημερίδα διοργανώνει το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με θέμα «Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη, μια αμφίδρομη σχέση», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00 στο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, στην περιοχή Μεζούρλο.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για τη στρατηγική ανάδειξης της πόλης της Λάρισας ως ένα κομβικό σημείο πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης στην Θεσσαλία. Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει σημαντική δραστηριότητα για την ανάδειξη και εκμετάλλευση τόσο των αρχαιολογικών μνημείων της Λάρισας όσο και της ευρύτερης περιοχής. Η πρωτοφανής αυτή δραστηριότητα σε συνδυασμό με την εγκαινίαση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, καθώς και στην αντανάκλαση σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν η κατάσταση που διαμορφώνεται ως σήμερα καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. Αρχαιολόγοι της Εφορείας θα παρουσιάσουν το πρόσφατο αρχαιολογικό έργο, ενώ πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων θα αναδείξουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού που διανοίγονται μέσα από αυτό, παρουσία προσκεκλημένων από τον τομέα του τουρισμού.

Την ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι μεγάλων Ταξιδιωτικών Γραφείων Εισερχόμενου Τουρισμού, ARGO, Mideast, Signature, Mouzenidis, Filos, Meli, Ab Fab Holidays, καθώς και δημοσιογράφοι κλαδικών Τουριστικών και Πανελλαδικών ΜΜΕ.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, στο facebook event της Ημερίδας εδώ.

Back to top
elΕλληνικά