Πρακτικά θέματα τεχνικού ασφαλείας και ασφάλεια ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Διάρκεια: 20 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 80,00 ευρώ. Παρέχεται 50% έκπτωση για ταμειακώς ενήμερα προς ΤΕΕ μέλη
Επιστημονικός υπεύθυνος: Θωμάς Μπαγιάρας – Μηχανολόγος Μηχανικός

H Δομή Επιμόρφωσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΔΕΣΕΚ) του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, που ιδρύθηκε με στόχο την επιμόρφωση και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των μελών του Τμήματος καθώς και λοιπών ενδιαφερομένων, σε θέματα σχετικά με την επαγγελματική και επιστημονική κατάρτισής τους, επέλεξε για την εκπαιδευτική περίοδο 2018 – 2019 την υλοποίηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Πρακτικά θέματα τεχνικού ασφαλείας και ασφάλεια ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων».

Σε ποιούς απευθύνεται

Οι μόνες προϋποθέσεις που απαιτείται να διαθέτουν οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι είναι το πραγματικό τους ενδιαφέρον να βελτιωθούν οι ίδιοι στο αντικείμενο ενασχόλησής τους, ως Τεχνικοί Ασφαλείας.

Το αν έχουν ή δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία δεν παίζει ρόλο, επειδή οι μεν έμπειροι θα συνειδητοποιήσουν ότι το σεμινάριο καλύπτει ήδη σε κάποιο βαθμό τα χρόνια συμπεράσματά τους από την άσκηση του ρόλου του Τεχνικού Ασφαλείας, οπότε θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο αντιμετώπισης των κοινά αναγνωρισμένων προβλημάτων μας.

Οι δε άπειροι θα συνειδητοποιήσουν την πραγματική κατάσταση της άσκησης του ρόλου του Τεχνικού Ασφαλείας, οπότε αναμένεται κάποιοι να αποθαρρυνθούν (για το καλό τους) και κάποιοι άλλοι πιο τολμηροί ποιο αποφασιστικά να θέσουν τις σωστές βάσεις για να το ξεκινήσουν (και αυτοί για το καλό τους).

Αντικείμενο του σεμιναρίου

Το θέμα έχει ως στόχο να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη οι συμμετέχοντες τα εξής:

1) Πως οι υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας του Μηχανικού να καταστούν πραγματικά χρήσιμες για τους πελάτες τους και εργαλείο πραγματικής μείωσης των ατυχημάτων στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ο Τεχνικός Ασφαλείας να βγει «ασπροπρόσωπος» από τον κυκαιώνα της γραφειοκρατίας και της οικονομικής κρίσης.

2) Πώς να ανακτήσουμε ως Μηχανικοί την χαμένη αξιοπιστία μας, απέναντι στην Κοινωνία και τους πελάτες μας.

3) Πώς να αυξήσουμε ή να διατηρήσουμε τις αμοιβές μας ως Τεχνικοί Ασφαλείας.

4) Πώς να μειώσουμε το άγχος μας και την αβεβαιότητά μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας ως Τεχνικοί Ασφαλείας.

5) Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η μετάδοση και η αλληλεπίδραση των βιωματικών εμπειριών μεταξύ του εκπαιδευτή και των συμμετεχόντων, ώστε να προκύψουν συγκεκριμένες καλές πρακτικές άσκησης του ρόλου του Τεχνικού Ασφαλείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οι ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα οριστικοποιηθούν αφού εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από τουλάχιστον είκοσι καταρτιζόμενους. Εάν σας ενδιαφέρει, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί και πατήστε «Ενδιαφέρομαι».

    * Όλα τα πεδία πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.


    Back to top
    elΕλληνικά