Ξυλομένος Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Καρδίτσας όπου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου. Αποφοίτησα από την Πολυτεχνική Σχολή του τμήματος Πολιτικών μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχω Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών “Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Εκλέχθηκα Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καρδίτσας τον Μάιο του 2014 με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας» και την 1η Μαρτίου του 2017 ορίστηκα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πολεοδομίας-περιβάλλοντος και πρόεδρος της επιτροπής Ποιότητας ζωής έως την 31η Αυγούστου του 2019. Συμμετείχα στις εκλογές του Μαΐου του 2019 όπου εκλέχθηκα στην 1η θέση σε σταυρούς και μετά την αποχώρηση του επικεφαλής της παράταξης ανεξαρτητοποιήθηκα με 2 ακόμη συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) από το 2006 καθώς και μέλος του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων μηχανικών Καρδίτσας (Σ.Ε.Ε.Δ.Μ.Κ.). Από το 2010 διατηρώ Τεχνικό γραφείο στην Καρδίτσα και παράλληλα εργάζομαι ως επιβλέπων μηχανικός στα έργα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).

Είμαι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικών Τσιαντούλα Γεωργία η οποία εργάζεται σε δημόσιο δημοτικό σχολείο.

Back to top
elΕλληνικά